Hlavní obsah

Guardiolova éra v Bayernu se blíží. První trénink šampiónů touží vidět tisícovky fanoušků

Mnichov

Pět, čtyři, tři... V Bavorsku už netrpělivě odpočítávají poslední dny do startu éry Bayernu Mnichov pod vedením nového kouče Josepa Guardioly. V pondělí v pravé poledne bude věhlasný španělský extrenér Barcelony na tiskové konferenci k dispozici médiím a o dva dny později povede v Allianz Areně první přípravu německých šampiónů a vítězů Champions League. A tamní fotbaloví fanoušci hoří netrpělivostí!

Foto: Jan Handrejch, Právo

Pep Guardiola ještě v pozici kouče Barcelony před zápasem ligy mistrů proti Viktorii Plzeň.

Článek

Zájem je obrovský a za normálních okolností by byl celý stadión s kapacitou přes 66 000 diváků vyprodán. Vzhledem ke stavebním pracím v blízkém metru však bude příští týden ve středu do ochozů arény vpuštěno „jen" 25 000 diváků. Vstupenky stojí pět eur (zhruba 130 korun) a očekává se, že se po nich při pondělním zahájení prodeje jen zapráší.

Výtěžek ze vstupného na Guardiolovu tréninkovou premiéru věnuje vedení mnichovského velkoklubu na likvidaci škod po nedávných ničivých záplavách.

„Skvělý trenér odešel, skvělý trenér přichází." Tímto heslem Bayern glosuje střídání dvou legend na lavičce bavorského týmu a nepřímo připomíná, že Guardiola má laťku nasazenou pořádně vysoko. Jeho předchůdce Jupp Heynckes totiž s Robbenem a spol. v minulé sezóně vyhrál, co se dalo: k domácímu titulu a triumfu v prestižní Lize mistrů přidal Bayern vítězství i v Německém poháru.

Dvaačtyřicetiletý Guardiola, který se k trénování vrací po více než roční pauze, však má svůj životopis neméně úspěšný. Během čtyřletého působení v Barce získal s Katalánci dohromady 13 trofejí, z toho tři mistrovské tituly a dvě prvenství v prestižní Champions League. Jeho působení v Mnichově je spojeno s velkým očekáváním, bude světově uznávaný kouč sklízet další úspěchy i s Bayernem?

Reklama

Související témata: