Hlavní obsah

Bayern - Barcelona 2:0Bayern pod Guardiolou dál válcuje soupeře. Mnichované si smlsli i na Barceloně

Mnichov
Aktualizováno

Fotbalisté Bayernu Mnichov jsou před startem nové sezóny ve formě a během letního přípravného období získali už druhou trofej. Svěřenci trenéra Pepa Guardioly si ve středečním zápase v rámci Poháru Uliho Hönesse bez větších potíží poradili s úřadujícím španělským mistrem FC Barcelonou a po trefách Philippa Lahma a Maria Mandžukiče vyhráli 2:0. Španělský kouč se po závěrečném hvizdu mohl radovat z vítězství nad svými bývalými svěřenci.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Mnichovský Bayern získal v letní přípravě už druhou trofej.

Článek
Fotogalerie

Bayern zatím v přípravě pod novým trenérem šlape. Na turnaji, který se hrál minulý víkend pod názvem Telekom Cup, rozdrtil Hamburk (4:0) a Mönchengladbach (5:1). Teď obstál také v pořádně ostrém testu a v repríze loňského semifinále Ligy mistrů porazil Barcelonu i s hvězdným Lionelem Messim v sestavě.

Kromě Guardioly měl zápas pikantní příchuť i pro záložníka Thiaga Alcántaru, který v létě přišel do Allianz areny právě z Barcelony a podruhé za sebou se vešel do základní jedenáctky Bayernu. Ten mohl už v první minutě inkasovat, ale nebezpečná střela Messiho mířila jen těsně vedle tyče.

Pak už přebrali iniciativu domácí, kteří se tlačili na šestnáctku a dostávali se do šancí. Jako první se prosadil jeden z nejmenších hráčů na hřišti - obránce či bek Bayernu Philipp Lahm skóroval netradičně hlavou. Na hře Barcelony byla jasná absence několika reprezentantů, kteří se zúčastnili Konfederačního poháru FIFA. Nehráli Valdés, Piqué, Xavi Hernández, Iniesta, Fábregas ani letní posila Neymar. I proto tahali Katalánci za kratší provaz.

Bayern si v druhé půli pohodlně hlídal těsný náskok a tři minuty před koncem utkání své skóre ještě vylepšil, když se po precizní přihrávce Alaby trefil zblízka Mandžukič. Letní bilance mnichovského klubu je úctyhodná, vyhrál totiž i devátý přípravný duel a podobně jako na jaře nedovolil Barceloně skórovat.

Středeční utkání dostal jako dodatečný dárek k loňským šedesátinám prezident Bayernu Uli Hoeness. Veškerý výtěžek z duelu ve výši 2,5 miliónu eur (téměř 65 miliónů korun) věnuje podle agentury SID na dobročinné účely.

Uli Höness Cup v Mnichově:
Bayern - Barcelona 2:0 (1:0)
Branky: 14. Lahm, 87. Mandžukič.

Reklama

Související témata: