Hlavní obsah

Borussii se odplata povedla. Kouč Klopp si liboval: Sakra dobrý zápas, jako by měl přijít konec světa

Dortmund

Odplata se Dortmundu povedla. Za loňský německý Superpohár, za jarní finále Ligy mistrů v londýnském Wembley zrovna tak. „Super zápas. Hlavně proto, že obě mužstva hrála tak, jako by měl přijít konec světa," rozplýval se kouč Borussie Jürgen Klopp poté, co jeho tým na vyprodaném Vestfálském stadionu porazil v letošním německém Superpoháru mnichovský Bayern 4:2 a získal na prahu nové sezóny první trofej. Šek vystavený na milión a čtvrt eur samozřejmě navrch.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Tým Borussie Dortmund s německým Superpohárem.

Článek
Fotogalerie

Nový kouč vítěze Ligy mistrů Pep Guardiola nedělal z první prohry, kterou na lavičce Bayernu po devíti vítězných zápasech utrpěl, žádné závěry.

Guardiola chce ještě čas

„Nejsem tady proto, abych analyzoval, který tým hrál lépe. Jsem spokojený s naším výkonem, protože jsme hráli dobře," překvapil po utkání německé žurnalisty svým hodnocením.

Není divu, už před konfrontací s Borussií žádal novináře a hlavně fanoušky o trochu strpení a času. „Jsem spokojený s prací, kterou jsme odvedli, ale stále potřebujeme ještě nějaký čas, aby se hra blížila mým představám," prohlásil a sobotní duel jeho slova potvrdil. Hrubá chyba náhradního gólmana Starka, po níž vstřelili domácí rychlý vedoucí gól, nebo třeba vlastní branka Van Byutena jsou toho dokladem.

„Chtěli jsme vyhrát, ale nevyšlo to. Oni vstřelili čtyři góly, my jen dva," bagatelizoval Guardiola výsledek a odmítl se pitvat v chybách, jichž se jeho svěřenci dopouštěli. „Podíváme se na ně a samozřejmě si je vyhodnotíme. Ale sami," nemínil extrenér Barcelony vynášet okamžité soudy.

Klopp: Superpohár je prostě super

Ani dortmundský Jürgen Klopp ovšem nemínil vyvozovat z výsledku dalekosáhlé závěry, i když ho samozřejmě moc a moc těšila odplata za finále Ligy mistrů a pátý zisk německého Superpoháru. Borussia teď má na kontě stejný počet triumfů jako Bayern.

„Fakt sakra dobrý zápas. Zvláště, když do startu bundesligy chybí ještě celé dva týdny," připomněl, že Bayern vstupuje do ligy 8. srpna doma proti Mönechengladbachu, zatímco jeho Borussia o den později v Augsburgu.

„Na Superpoháru je super především to, že po jeho skončení je vítěz samosebou šťastný, zatímco poražený si z výsledku nic nedělá a hlavu z něho rozhodně bolavou nemá," pronášel Jürgen Klopp.

Fanoušci Bayernu stíhají Benfiku

Sobota přesto pro Bayern jednu pozitivní zprávu přinesla. Klubové vedení totiž mohlo na oficiálních stránkách oznámit, že v uplynulé sezóně přibylo do řad oficiálně registrovaných členů dalších téměř třicet tisíc fanoušků.

„Jsme hrdí na to, že máme v současnosti 217 241 registrovaných členů a že se blížíme lisabonské Benfice, která je na samém vrcholu žebříčku. Jestli to tak bude pokračovat, zanedlouho se staneme největším klubem světa, co se členství fanoušků týče," liboval si prezident Bayernu Uli Hoeness.

Benfika Lisabon má před startem nové sezóny 224 000 registrovaných členů, takže Bayern se jí přiblížil skutečně na dohled.

Reklama

Související témata: