Hlavní obsah

Kouč Löw povede německé fotbalisty až do roku 2016

Frankfurt nad Mohanem

Trenér německé fotbalové reprezentace Joachim Löw povede tým i po mistrovství světa v Brazílii. Třiapadesátiletý kouč v pátek prodloužil s národním svazem smlouvu do roku 2016. Na evropském šampionátu ve Francii by měl v roli hlavního kouče Německa oslavit deset let. Německo bylo s 36 nastřílenými góly nejproduktivnějším týmem právě skončené kvalifikace.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Joachim Löw zůstane u německé reprezentace i po MS v Brazílii.

Článek

Löw přišel k národnímu týmu po domácím mistrovství světa v roce 2006, na kterém Němci získali pod vedením Jürgena Klinsmanna bronzové medaile.

Bývalý kouč Stuttgartu či Fenerbahce Istanbul dělal Klinsmannovi asistenta a na jeho úspěšné působení později navázal. V roce 2008 vybojovali němečtí fotbalisté na ME stříbrné medaile, na MS v JAR v roce 2010 skončili třetí a z loňského Eura si odnesli bronz.

Pod Löwovou taktovkou odehrála reprezentace zatím 99 zápasů a slavila 68 vítězství. U týmu budou pokračovat i manažer Oliver Bierhoff a trenér brankářů Andreas Köpke. Ve funkci sportovního ředitele nahradí Löwa po MS v Brazílii Hans-Dieter Flick.

Reklama

Související témata: