Hlavní obsah

Morávka knokautovala dělovka Robbena

Augsburg/Praha

Dělovka záložníka Bayernu Arijena Robbena v sobotu málem poslala do říše snů českou oporu Augsburgu Jana Morávka. „Míč se odrazil od našeho obránce. Stál jsem od něj sotva dva metry a trefilo mě to do kebule takovou silou, že jsem šel k zemi. V životě jsem takovou ránu nedostal. Musel jsem střídat čtvrt hodiny před koncem. Mám lehčí otřes mozku. I pár hodin po zápase se mi točí hlava,“ říkal do telefonu čtyřiadvacetiletý český záložník.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Jan Morávek zastavuje v sobotním duelu Francka Ribéryho, o kterém tvrdí, že je nejlepší na světe.

Článek

Augsburg dostal v Allianz Areně tři góly, ale mnichovský válec ho prý nedrtil... „Nebylo to tak hrozné. Všechny tři branky padly po standardkách. První jsme dostali velmi brzy po rohovém kopu, druhou z trestného kopu a třetí v nastavení z penalty, která byla hodně problematická. Bayern měl převahu, šli za rekordním 37. zápasem v řadě bez porážky, což se jim povedlo, ale nijak nás nedrtili. Párkrát jsme vystřelili i my. Já jsem pálil na začátku druhé půle vedle brány. Několik situací jsme v ofenzívě nevyřešili dobře. Je to škoda, takhle prohrát s Bayernem, když vám nedá gól ze hry,“ litoval Morávek.

Lepší než Plzeň

Augsburg dopadl v Allianz Areně lépe než Plzeň v Lize mistrů. Morávek ale přímé srovnání odmítá... „To se opravdu těžko srovnává. Plzeň dostala v Allianz Areně pět gólů a ani si neškrtla. Doma dala Bayernu pořádně zabrat. Ale Bayern podal jeden z nejhorších výkonů v sezóně. Je také veliký rozdíl hrát v tom obrovském kotli mnichovského gigantu a na malém stadiónu doma. My jsme byli v Mnichově aktivnější, ale tři body nemáme, jako je tam nezískala Plzeň,“ vypočítal.

Podle něho se není třeba nijak pozastavovat nad tím, že Bayern soupeře zejména v bundeslize neválcuje tak přesvědčivě. „To je pravda, ale v současnosti je nejlepší na světě a hraje to, co potřebuje. Umí ale i výrazně zvýšit obrátky. Má na to kvalitní fotbalisty, každý post je zdvojený až ztrojený prakticky stejnou kvalitou. A navíc disponuje několika superhvězdami světové úrovně. Třeba Ribéry je neskutečný hráč, také nyní nejlepší na světě.

Cílem je záchrana v lize

Augsburg se v bundeslize zachránil v květnu doslova za pět minut dvanáct. Ani v probíhající sezóně to nevypadá, že by hrál o víc, než o záchranu. „Pochopitelně prvořadým cílem je záchrana v bundeslize. Věříme ale, že to nebude v takovém stresu jako v minulé sezóně. Loni jsme před Vánoci měli devět bodů, a byli jsme odepsaní. Teď máme pět kol před koncem podzimu třináct bodů. Doufám, že na dvacet se dostaneme. Dvakrát hrajeme doma, to by mělo být devatenáct. Alespoň jeden bychom mohli udělat venku a byla by velká spokojenost,“ přeje si Morávek.

Reklama

Související témata: