Hlavní obsah

Kadlec je ve Frankfurtu jako na houpačce. V pohárech jízda, v bundeslize bída

Praha

Pravidelně nastupuje v základní sestavě, na kontě má čtyři bundesligové góly, přesto by si útočník Václav Kadlec představoval s Frankfurtem lepší výsledky, než současné patnácté místo v tabulce. „Spousta lidí říká, že nám moc nepomáhají zápasy v Evropské lize, protože kádr až tak široký nemáme,“ tvrdí jednadvacetiletý fotbalista.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Útočník Frankfurtu Václav Kadlec (vpravo) má v Evropské lize často důvod k radosti.

Článek

Váš klub je jen dva body od sestupu. Co je příčinou nepřesvědčivých výsledků?

Několik zápasů jsme ztratili mezi 82. a 90. minutou, naposledy jsme takhle prohráli teď v posledním kole v Mohuči. Kdybychom se vyvarovali těchto zaváhání, mohli jsme mít tak o sedm bodů víc.

Naposledy jste v lize vyhráli v půlce září v Brémách.

Bohužel. Máme jen deset bodů, to není zrovna moc. Ale bundesliga je hodně vyrovnaná a stačí tři výhry, abychom se odrazili úplně do jiných pater. Do konce podzimu zbývají čtyři kola, a když uděláme aspoň dvě vítězství, bude to dobré.

Jak na nezdary reagují vaši fanoušci?

Jsou v pohodě, i když jsme v lize nevyhráli už sedm zápasů. V Mohuči jsme dostali gól v 89. minutě, ale po zápase nám tleskali. Doma máme pořád plno. Na Evropskou ligu s Tel Avivem přišlo 47 tisíc a stadión má kapacitu lehce přes padesát tisíc. Do Izraele přicestovaly na Evropskou ligu asi čtyři tisíce našich fanoušků. To je nádhera.

V Evropské lize se vám daří, vedete skupinu. Nedoplácíte na to trochu v bundeslize?

Vypadá to tak, je to názor řady lidí. Nemáme týmy jako Bayern nebo Dortmund, které to v pohodě zvládnou. My nebo Freiburg ty kádry tak široké nemáme, možná všichni nejsme zvyklí hrát tolik zápasů. Ale pohárů si všichni váží, pro klub je to svátek, protože je hraje po dlouhé době. Navíc máme postup na dosah, což je skvělé.

Kolik lidí trenér točí?

V kádru je nás nějakých šestnáct, pak jsou tam hodně mladí kluci kolem sedmnácti let. Když se tři lidi zraní, lavička tak silná není. V Tel Avivu to chtěl trenér protočit. Měli jsme devět bodů, proto nechal tři kluky doma a já byl jen na lavičce. Prostřídal sestavu a v půli jsme prohrávali 0:3... Pak jsme sice dali dva góly, já šel pak na hřiště, ale v nastavení jsme dostali čtvrtý. Nikdo nečekal, že bychom to nezvládli, doma jsme je přejeli snadno 2:0.

Reklama

Související témata: