Hlavní obsah

Hamburk - Hannover 3:1Hannover prohrál v Hamburku a dál čeká na body z venku

Hamburk
Aktualizováno

Fotbalisté Hannoveru prohráli ve 13. kole německé ligy na hřišti Hamburku 1:3 a protáhli sérii zápasů bez vítězství na sedm. Navíc jako poslední bundesligový tým dál čekají na první získaný bod z venkovních zápasů.

Článek

Hannover, který naposledy v německé lize vyhrál před více než dvěma měsíci, se dostal v severoněmeckém derby do vedení díky trefě Szabolcse Husztiho z 28. minuty. Náskok mu však vydržel jen tři minuty, než srovnal parádním gólem pravačkou Milan Badelj.

Hned v první minutě po změně stran skóre otočil hlavičkou po dlouhém nákopu Heikeho Westermanna útočník Maximilian Beister, který se trefil ve čtvrtém z posledních pěti zápasů. Čtyři minuty před koncem přidal třetí gól Hamburku střelou na zadní tyč turecký reprezentant Hakan Calhanoglu.

Hamburk, v jehož sestavě chyběli čeští fotbalisté Petr Jiráček a Jaroslav Drobný, svého soupeře předstihl v tabulce a vzdálil se sestupovým příčkám, na které má nyní k dobru čtyři body.

Mohuč s obráncem Zdeňkem Pospěchem, který odehrál první poločas, si díky chytrému lobu Nicoalie Müllera a dvěma trefám Šindžiho Okazakiho vypracovala za 70 minut v Brémách vedení 3:0, ale nakonec se o tři body strachovala.

V posledních pěti minutách snížili na konečných 2:3 Eljero Elia a svou premiérovou trefou v bundeslize útočník Franco di Santo, víc už ale hráči Werderu nestihli. Celý zápas odehrál za domácí tým obránce Theodor Gebre Selassie.

Německá fotbalová liga - 13. kolo:
Hamburk - Hannover 3:1 (31. Badelj, 46. Beister, 84. Calhanoglu - 28. Huszti)
Brémy - Mohuč 2:3 (85. Elia, 90. Di Santo - 17. a 70. Okazaki, 7. N. Müller)

Reklama

Související témata: