Hlavní obsah

Pospěch zažil s Mohučí senzační obrat a útočí na Ligu mistrů. V Německu chce ale skončit

Mohuč

Zažil toho v kariéře hodně. Zážitků, jako byl ten sobotní v Hoffenheimu, však příliš ne. Obránce Zdeněk Pospěch byl u senzačního obratu Mohuče, která v poslední dvacetiminutovce otočila skóre z 0:2 na 4:2. Německý klub má nečekanou možnost hrát o Ligu mistrů!

Foto: Jan Handrejch, Právo

Zdeněk Pospěch na tréninku.

Článek

Jak to vypadalo po utkání v kabině? Po takovém průběhu musela zavládnout euforie...

Do našeho prvního gólu se nám moc nedařilo, o to víc nadšení jsme po utkání byli. Ale musím říct, že ve zvrat jsem moc nevěřil.

Díky výhře jste se vyhoupli na místo, které zaručuje Evropskou ligu. A jen tři body ztrácíte na čtvrtou příčku, jež znamená kvalifikaci o Ligu mistrů. Co na to v klubu říkají?

Prioritou byla záchrana, to jsme splnili s předstihem, teď jsme na pohárových příčkách. Byla by škoda, pokud bychom to nezkusili. Na Ligu mistrů klub asi zatím nemyslí. Ano, na tabulku se hezky dívá, jenže se to může během posledních devíti kol ještě změnit.

Hned další zápas bude přetěžký, hostíte suverénní Bayern. Máte kuráž stát se prvním mužstvem, které ho v této sezóně v německé lize porazí?

(usměje se) Motivace je to obrovská. Je dobře, že se s Bayernem potkáme v období, kdy máme dobrou formu, zároveň si uvědomujeme, že Bayern se vymyká z německé ligy. Hraje si vlastní soutěž, což je škoda.

Dominance Ribéryho a spol. je extrémní, že?

Ano, tuto sezónu s ním v bundeslize nedokázal držet krok nikdo. Snad jedině Dortmund s Leverkusenem s ním zvládly partie, které neměly tak jasný průběh.

Na podzim jste připustil, že tato sezóna bude možná vaše poslední v zahraničí. Platí to?

Jsem vnitřně rozhodnutý. Na klubu jsem sdělil, že bych chtěl jít v létě domů za rodinou. Vím, že se toho může ještě hodně stát. Definitivní verdikt přijde měsíc před koncem soutěže, ale teď jsem přesvědčený k návratu domů.

Plánujete hrát od příští sezóny českou ligu?

Slíbil jsem už dřív, že když se budu vracet, tak domů do Opavy. Pokud by se jí podařilo vykopat první ligu, bylo by to jenom fajn... (směje se)

Měl by Zdeněk Pospěch svůj návrat do Čech ještě odložit?
Ano
83,9 %
Ne
16,1 %
Celkem hlasovalo 3869 čtenářů.

Reklama

Související témata: