Hlavní obsah

Guardiola se má, koupe se v pivu a bere za to 17 miliónů eur...

Praha

Jó Pep, ten si umí žít. Svetr mu sice ještě teď smrdí pivem, jak pěkně po bavorsku oslavil s Bayernem Mnichov zisk mistrovského titulu. Rychle ho však vymění. Pep Guardiola se znovu ujistil, že s příjmem 17 miliónů eur za sezónu (přibližně 465 miliónů korun) je suverénně nejlépe placeným fotbalovým trenérem světa.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Jerome Boateng byl neúprosný, Pepa Guardiolu vysprchoval pivem i s jeho apartním svetříkem...

Článek
Fotogalerie

Oslavy Bayernu Mnichov

Bundesligová sezóna o víkendu skončila a Pep Guardiola si pořádně zařádil. Po posledním vítězném utkání se Stuttgartem (1:0) se s hráči vzájemně polévali a sprchovali pivem, na večerní oslavy dorazil na radnici oděn v bavorském kroji. „Miluju vás. Jsem Mnichovan," křičel nadšený třiačtyřicetiletý španělský kouč k patnáctitisícovému davu.

Triumf v Lize mistrů sice Bayern neobhájil, jinak se ale jeho kouč má. Podle průzkumu magazínu Foot Mercato je Pep Guardiola nejlépe placeným trenérem na světě. Bavorský gigant mu platí ročně 17 miliónů eur.

Za Guardiolovým královským příjmem je velká mezera, druhý v pořadí José Mourinho dostává v Chelsea „jenom" 12,2 miliónu eur.

Asi byste nečekali, kdo je na třetím místě. Čínští majitelé Kuang-čou si Itala Marcella Lippiho cení na 10,1 miliónu eur ročně. Nejlépe placeným reprezentačním trenérem je další italský stratég Fabio Capello, který u ruského týmu bere 9,4 miliónu eur.

Do desítky nejlépe placených trenérů se naopak překvapivě nedostal Laurent Blanc, kouč milionářského Paris St. Germain, jehož příjem v Parku princů nepřesahuje hranici 4 miliónů eur.

Top 10 nejlépe placených trenérů světa:
1. Pep Guardiola (Šp., Bayern)17 miliónů eur,
2. José Mourinho (Port., Chelsea)12,2 mil.,
3. Marcelo Lippi (It., Kuang-čou)10,1 mil.,
4. Fabio Capello (It., Rusko)9,4 mil.,
5. Carlo Ancelotti (It., Real Madrid)7,6 mil.,
6. Arséne Wenger (Fr., Arsenal)7,2 mil.,
7. Gerardo Martino (Arg., FC Barcelona)5,4 mil.,
8. Jürgen Klopp (Něm., Dortmund)4,3 mil.,
9. Manuel Pellegrini (Chile, Manchester City)4,15 mil.,
10. Jorge Jesús (Port., Benfica Lisabon)3,9 mil.
Zdroj: Foot Mercato, částka uvádí příjem za sezónu.

Reklama

Související témata: