Hlavní obsah

VIDEO: Kdo ovládne finále Německého poháru? Orangutan má jasno

Berlín

Již za pár hodin začne očekávané finále Německého poháru a napětí fotbalových fanoušků se stupňuje. Fotbalisté Dortmundu vyzvou v sobotu od 20 hodin na berlínském stadiónu svého velkého rivala Bayern Mnichov, před kterým se letos v bundeslize museli sklonit. Bavorský klub získal titul a touží po doublu, jenže Borussia mu hodlá plány překazit. A bude úspěšná, alespoň to předpovídá populární zvířecí věštec - orangutan Walter.

Orangutan Walter předpovídá výsledek finále Německého poháru.Video: Reuters

 
Článek

Zvířata jsou již téměř tradičními proroky výsledků sportovních utkání. Průkopníkem byla chobotnice Paul, která v roce 2010 bezchybně odhadovala výsledky duelů fotbalového mistrovství světa v Jihoafrické republice.

A na scéně jsou populární zvířecí věštci znovu. Obří krab Petrovič v současnosti předpovídá výsledky světového šampionátu v ledním hokeji, pětadvacetiletý orangutan Walter žijící v dortmundské zoologické zahradě zase tipoval vítěze letošního ročníku Německého poháru a fanoušky Bayernu svým proroctvím zarmoutil. Z trofeje se podle něj budou radovat hráči Borussie!

Už se kdysi zmýlil

Walter si vylezl do svého dřevěného příbytku, kde měl připravené dva stejné míče. Orangutan po chvilce jeden z nich otevřel a vytáhl z něj šálu Bayernu Mnichov. O tu však brzy ztratil zájem a mrzutě ji odhodil do kouta. A to i přesto, že je červená jeho oblíbenou barvou. Následně se vrhl k druhému balónu, z něhož vyjmul dres Borussie. Ten jej zaujal mnohem víc. Začal si ho navlékat na hlavu a hrát si s ním, což podle jeho ošetřovatele Eddyho Lauderta znamená, že vestfálský tým finálový duel opanuje. „Borussia vyhraje. Bude to jasný zápas pro Dortmund," řekl Laudert.

Fandové mnichovského celku však nemusejí být smutní, Walter vloni mj. odhadoval i výsledek finále Ligy mistrů, v němž se střetla právě mužstva Bayernu a Borussie, a tehdy se zmýlil. Orangutan očekával triumf Dortmundu, zápas ale vyhrál Bayern 2:1.

Který tým vyhraje Německý pohár?
Bayern Mnichov
34,5 %
Borussia Dortmund
65,5 %
Celkem hlasovalo 10229 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Orangutan