Hlavní obsah

Nejdřív hrdina, pak nešťastník. Za tohle vyloučení? divil se po červené kartě Daridy kouč Freiburgu

Sinsheim

Výrazně se podepsal na vývoji zápasu. Vladimír Darida poslal svůj Freiburg do vedení 3:2 z pokutového kopu. To v utkání na hřišti Hoffenheimu chyběla do konce jen čtvrthodina. Ale během té se toho ještě strhlo tolik ... Freiburg, který v zápase pátého kola bundesligy vedl v první půli už 2:0, nakonec jen remizoval 3:3. Podruhé během pěti dnů ztratil vítězství až v nastaveném čase. A tentokrát dohrával bez vyloučeného Daridy.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Český záložník Freiburgu Vladimír Darida na snímku z utkání 3. kola bundesligy s Dortmundem.

Článek

Český reprezentant, jeden z mála, který ještě pravidelně hraje v některé z prestižních soutěží, poslal svůj tým do vedení poté, co byl na hraně vápna jeho spoluhráč Jonathan Schmid faulován Tobiasem Stroblem. V 81. minutě při pokusu o akrobatický zásah míče se Darida také trefil. Ale do obličeje Pirmina Schweglera, sudí Thorsten Kinhöfer vytáhl červenou kartu.

„Darida byl otočený zády. Noha samozřejmě byla příliš vysoko, ale nemyslím, že za to měla být červená karta,“ pozastavil se nad vyloučením po zápase kouč Freiburgu Christian Streich.

„Taky si myslím, že tam nebyl od Daridy záměr (zasáhnout soupeře),“ připojil se trenér hostů Markus Gisdol, ovšem bez dalších komentářů, jestli karta byla udělena správně či nikoli.

Další ztráta Freiburgu v nastavení

Na německých diskusních fórech se vedou vášnivé spory, jestli vyloučení bylo v tomto případě na místě. Spíše se diskutující přiklánějí k tomu, že nikoli. Pro Schweglera, který má z minula zkušenosti s hrou v ochranné masce při zranění obličeje, to každopádně ale byla nepříjemná záležitost.

A nepříjemný byl pro Freiburg i konec utkání. V pátek jeho fotbalisté těžko rozdýchávali, že s Herthou přišli o výhru po Ronnyho přímém kopu v šestiminutovém nastaveném čase. Teď pro změnu inkasovali ve třetí minutě přídavku, kdy Pavlem Krmašem řízená obrana nestačila odvrátit míč do bezpečí a k ničemu tak byly senzační zákroky gólmana Romana Bürkiho. Jannik Vestergaard mohl zblízka vyrovnat na konečných 3:3. „Nebyli jsme horší, ale dostalo se nám brutálního potrestání,“ zalitoval Streich. „Proč se vůbec tolik nastavovalo?“ zlobil se kapitán v tabulce nyní čtrnáctého Freiburgu Julian Schuster.

Reklama

Související témata: