Hlavní obsah

Hamburk - Mohuč 2:1Jiráček hrál v základu, Hamburk unikl ze sestupových pozic. Gebre Selassie skóroval

Hamburk
Aktualizováno

Alespoň malý důvod k radosti měl po nedělním utkání 14. kola bundesligy bývalý plzeňský fotbalista Petr Jiráček. Vůbec poprvé v této sezóně německé nejvyšší soutěže český záložník nastoupil v základní sestavě Hamburku a jeho tým s dalším Čechem Jaroslavem Drobným v brance zvítězil 2:1 nad Mohučí. Hamburk po třetí domácí výhře za sebou poskočil na třinácté místo tabulky. Mezi střelce se zapsal obránce Theodor Gebre Selassie, jeho Brémy ovšem cestují z Frankfurtu s nelichotivou porážkou 2:5.

Foto: Profimedia.cz

Petr Jiráček (s čílem 19) se raduje z vítězného gólu svého Hamburku v bundesligovém utkání proti Mohuči.

Článek

Sedmadvacetiletý pravý obránce Gebre Selassie se prosadil v poslední minutě první půle, kdy srovnal hlavičkou po rohovém kopu na 1:1. Jenže Brémy remízový stav neudržely, v druhé půli čtyřikrát inkasovaly a v tabulce figurují na předposlední sedmnácté příčce.

Širší člen reprezentačního kádru Gebre Selassie dal čtvrtý bundesligový gól po předloňském odchodu do Brém z Liberce. Naposledy v nejvyšší německé soutěži skóroval v závěrečném kole minulé sezóny proti Leverkusenu.

Středopolař Petr Jiráček v předchozím průběhu bundesligové sezóny zasáhl jen do čtyř utkání jako střídající hráč, v neděli ale dostal v dresu Hamburku šanci od začátku.

Celek z přístavního města byl dlouho aktivnější a v 54. minutě vedl 2:0. Mohuč pak přidala, ale Drobného překonal jen v 89. minutě zblízka hlavičkou o břevno Okazaki. Hamburk po třetí domácí výhře za sebou poskočil na třinácté místo tabulky.

14. kolo německé fotbalové ligy:
Hamburk - Mohuč 2:1 (32. Cleber, 54. Van der Vaart z pen. - 89. Okazaki)
Eintracht Frankfurt - Brémy 5:2 (34. a 68. Meier, 52. Seferovic, 76. Aigner, 80. Stendera - 45. Gebre Selassie, 79. Caldirola)

Reklama

Související témata: