Hlavní obsah

Sparta má spoustu soupeřů. Kadlece chtějí také Turín, Sporting, Hamburk či Soluň

Praha

Mají zájem o svého bývalého hráče, rozhodně však nejsou sami. Funkcionáři fotbalové Sparty musejí počítat s tím, že o útočníka Václava Kadlece stojí také FC Turín, Sporting Lisabon, Hamburk, PAOK Soluň či Norimberk. Vybírat si tak může nejen český reprezentant, ale podle nabízených podmínek hlavně jeho klub Eintracht Frankfurt.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kam teď? Dilema Václava Kadlece...

Článek

Momentálně je útočník s Eintrachtem na soustředění v Abú Zabí, hlavním městě Spojených arabských emirátů. A přemýšlí tam, kde by měl odehrát jarní část sezóny.

„Ve Frankfurtu se už cítím jako doma. Chtěl bych ale více hrát, abych se mohl dále zlepšovat," cituje německý Bild slova Václava Kadlece.

Na podzim odehrál v německé lize pouhých 117 minut. Spousta zájemců tak zkouší, zda by nebyl aspoň na hostování k mání.

„Dostáváme hodně dotazů na Kadlece. Nyní ale záleží na ekonomice. Když přijde dobrá nabídka, tak se nad ní zamyslíme," říká Bruno Hübner, sportovní ředitel Eintrachtu.

Poptávají se Němci, Italové i Portugalci

Bild několik uchazečů jmenuje - Sporting Lisabon, Hamburk, Norimberk či PAOK Soluň. Hráčův agent Pavel Paska minulý týden navíc potvrdil zájem FC Turín.

Talentovaný Kadlec přestoupil ze Sparty do Frankfurtu předloni v srpnu za téměř 100 miliónů korun. Letenští by brali Václava na hostování, jejich finanční možnosti jsou ovšem omezené.

„Nepotřeboval by aklimatizaci, vrátil by se tam, odkud odcházel. Není to však úplně jednoduchá transakce, protože se bavíme o hráči z bundesligy," poukázal na startu zimní přípravy člen sparťanského představenstva Jakub Otava.

Kadlec má ve Frankfurtu smlouvu až do roku 2017. Pokud tedy za něj Eintracht nedostane pořádně zaplaceno, o nějakém odchodu nechce ani slyšet.

Reklama

Související témata: