Hlavní obsah

Schürrle do Wolfsburgu. V Chelsea to zkusí Cuadrado

Wolfsburg/Praha

Německý fotbalista André Schürrle vskutku přestupuje z Chelsea zpět do své rodné země. Místo za Leverkusen, odkud do Anglie přišel, bude ale hrát za Wolfsburg. Ten za čtyřiadvacetiletého ofenzivního hráče zaplatil odhadem 32 miliónů eur (téměř 900 miliónů korun). Příchod Schürrleho před koncem přestupního obdobní potvrdil německý klub. Do Chelsea za německého mistra světa přichází podle očekávání útočník Juan Cuadrado. O transkaci se spekulovalo už minulý týden.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Kolumbijec Juan Cuadrado (uprostřed) míří z Fiorentiny do Chelsea.

Článek

Šestadvacetiletý Kolumbijec z Fiorentiny stál Londýňany více než utržili za Schürrleho -  35 miliónů eur (zhruba 970 miliónů korun).

Čtyřiadvacetiletý Schürrle strávil v Chelsea rok a půl, ale ani titul z MS v Brazílii mu na podzim nepomohl do základní sestavy londýnského klubu, který vede ligovou tabulku. Ve Wolfsburgu, který je v Německu druhý za Bayernem, se stal nejdražší posilou v klubové historii a podepsal kontrakt do roku 2019. Stejně dlouhou smlouvu dostal na Stamford Bridge i Cuadrado.

Chelsea za něj poslala do Fiorentiny také egyptského záložníka Mohameda Salaha na hostování do konce sezóny. Salah přišel do Chelsea před rokem z Basileje.

Reklama