Hlavní obsah

Bayern na jaře ještě nevyhrál, Guardiola přesto po remíze se Schalke opakoval: Jsem velmi, velmi, velmi spokojen

Mnichov/Praha

Neskonalá mizérie, kterou mnichovský Bayern při vstupu do fotbalového jara zažívá, o to víc udivující jsou reakce trenéra Josepa Guardioly. „Jasně, chtěli jsme v duelu se Schalke tři body. Nejsem ale spokojený jen trochu. Jsem velmi, velmi, velmi spokojený,“ překvapil španělský kouč ve službách bavorského klubu poté, co jeho tým uhrál ve druhém jarním dějství s mužstvem z Gelsenkirchenu jen remízu 1:1 a připsal si tak po debaklu 1:4 s Wolfsburgem na konto další ztrátu.

Foto: Michael Dalder, Reuters

Arjen Robben z Bayernu Mnichov se raduje z trefy, kterou otevřel bundesligový duel se Schalke.

Článek
Fotogalerie

Akcent na slůvko velmi, které Guardiola opakoval na tiskové konferenci dokonce třikrát po sobě, všechny přítomné zaskočil. Vždyť za celý podzim ztratil Bayern jen šest bodů třemi nerozhodnými výsledky a teď stačily čtyři dny, aby jich ve dvou utkáních poztrácel hned pět.

Emoce s ním cloumaly

„Jasně že jsme chtěli tři body, ale hrát sedmdesát minut v oslabení proti tak silnému týmu, který se dostal do vyřazovací části Ligy mistrů a má velmi dobrého trenéra, není vůbec snadné. Lidé si myslí, že všechno je jednoduché, ale není to pravda. V bundeslize obzvláště ne. Podívejte na Wolfsburg, který hrál ve Frankfurtu také 1:1," poukázal Guardiola na remízu největšího soupeře Bayernu v boji o titul, jenž také ztratil a dál zaostává o osm bodů.

„Nejsem proto spokojen jen trochu, jsem velmi, velmi, velmi spokojený," hlásil trenér Bayernu, jenž vypjatý duel koučoval samo sebou v předlouhé, údajně sedm metrů meřící šále ovinuté kolem krku.

Zápas prožíval velice emocionálně. Zvláště, když za bezbrankového stavu neuznal sudí gól, který byl nejspíše regulérní. Střídající Lewandowski totiž napálil balón před bránu a dezorientovaní obránci Schalke si ho srazili do sítě. Rozhodčí ale gól neuznali, protože podle mínění asistenta už byl míč celým objemem za čarou, takže následoval jen roh.

„Čtvrtý arbitr mi neřekl, co se děje a proč branka neplatí, takže jsem se vydal za pomezním. Hodně emocionálně, protože jsem byl přesvědčený, že o míč v zázemí a tudíž roh nešlo," přiznával Guardiola, že se nechal průběhem zápasu unést a vydal se až k rohovému praporku.

„Naštěstí ale o roh šlo," vysvětloval s úsměvem, proč vzápětí čtvrtého rozhodčího objímal. Robben totiž po zahrání rohového kopu skóroval a dostal oslabený Bayern do vedení.

Neuer si exekutora přečetl

„V jedenácti proti jedenácti jsme hráli velmi dobře," připomínal Guardiola a uznal, že vyloučení Boatenga už v 17. minutě bylo naprosto správné. „O červené nemůže být diskuse," nesnažil se hledat výmluvy. „Ještě že jsme alespoň neinkasovali z penalty," kvitoval zákrok brankáře Neuera.

„Studuji penaltové exekutory a věděl jsem, že posledních osm penalt poslal Choupo-Moting brankářům do pravého rohu. Tušil jsem, že proti mně zkusí něco jiného, a proto jsem šel doleva," popisoval Neuer risk, jenž mu vyšel.

Penaltu zlikvidoval, ale nakonec i on inkasoval, takže duel skončil remízou. „Ale náš výkon byl mnohem lepší než proti Wolsfburgu," připomínal Guardiola, že forma jeho týmu má stoupají trend. V sobotu to bude moci dokázat ve Stuttgartu, další víkend pak doma proti Hamburku a hlavně - 17. února v prvním osmifinále Ligy mistrů s Doněckem.

Reklama

Související témata: