Hlavní obsah

Bayern - Dortmund 1:1 po prodl., pen 0:2Bayern neproměnil ani jednu penaltu, Dortmund ho vyřadil z Německého poháru

Mnichov
Aktualizováno

Ani jednu penaltu ze čtyř neproměnili fotbalisté Bayernu Mnichov v rozstřelu v semifinále Německého poháru proti Borussii Dortmund. Zápas po devadesáti minutách i následném prodloužení skončil 1:1. Do finále tak postoupila Borussia, která se v něm utká s vítězem středečního zápasu Bielefeld - Wolfsburg.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Fotbalisté Borussie Dortmund (vlevo) se radují. Postoupili přes Bayern Mnichov do finále Německého poháru.

Článek

Zápas skončil i po prodloužení 1:1, Borussia zvítězila na penalty 2:0 a stejně jako před rokem postoupila do finále. Po hrubě nevydařeném podzimu tak může tým loučícího se trenéra Jürgena Kloppa přece jen v této sezóně pomýšlet na zisk trofeje.

Bayern dva dny po zisku mistrovského titulu mířil do pohárového finále a od 30. minuty vedl po gólu bývalého dortmundského hráče Roberta Lewandowského. Jenže Pierre-Emerick Aubameyang čtvrt hodiny před koncem vyrovnal a hosté se udrželi ve hře i v prodloužení, v jehož druhé polovině byl vyloučen za druhou žlutou kartu Kevin Kampl.

Bayern pak při penaltách vyhořel. Philipp Lahm i Xabi Alonso podklouzli a poslali míč mimo tyče, Maria Götzeho vychytal Mitchell Langerak a brankář Manuel Neuer, který předtím oživil šanci Bayernu zákrokem proti penaltě Matse Hummelse, jako čtvrtý domácí střelec trefil jen břevno.

Dortmund dosud vyhrál domácí pohár třikrát, o čtvrtý zisk se pokusí 30. května v Berlíně proti vítězi středečního duelu mezi třetiligovým Bielefeldem a druhým týmem bundesligy Wolfsburgem.

Německý fotbalový pohár - semifinále:
Bayern Mnichov - Dortmund 1:1 po prodl. (30. Lewandowski - 75. Aubameyang), pen. 0:2.

Reklama

Související témata: