Hlavní obsah

Guardiola: Řekl jsem to dvě stě milionkrát. V Bayernu zůstávám

Mnichov/Praha

Zvěsti o námluvách s Manchesterem City, které přinesla o víkendu katarská verze amerického sportovního serveru Bein Sports, ho nerozhodily. „Kluci, řekl jsem to už dvě stě milionkrát. Mám tu ještě roční kontrakt, takže v Bayernu zůstávám i v další sezóně,“ nasadil kouč Bayernu Pep Guardiola mezi novináři laškovný tón, když vyvracel fámu, kterou převzal celý fotbalový svět.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Kouč mnichovského celku Josep Guardiola.

Článek

Informace o předčasném konci Guardioly na trenérské lavičce Bayernu a jeho letním odchodu do Manchesteru City vyprovokovaly dokonce i čestného prezidenta bavorského velkoklubu Franze Beckenbauera.

I Beckenbauer by byl šťastný

„Měl by se jasně a co nejdřív vyjádřit, co zamýšlí. A úplně nejlepší ze všeho by bylo, kdyby smlouvu ještě dál prodloužil. Je jedním z nejlepších trenérů na světě, takže by to věci hodně zjednodušilo," promlouval „Císař Franz" do kamer Sky Sports v narážce na to, že čtyřiačtyřicetiletému španělskému kouči vyprší smlouva v létě 2016.

„Pep odvedl v Bayernu vynikající práci. Dal týmu tvář, mužstvo pod jeho vedením hraje jinak, než dřív, má jiný drajv," připomínal Beckenbauer, kterého nijak nevyvádí z míry ani to, že v Lize mistrů je Bayern na pokraji vyřazení, neboť první semifinále s Barcelonou prohrál 0:3.

„Může se stát, že v semifinále odejdete ze scény. Zvláště když hrajete s Barcelonou. Když hrajete proti ní, potřebujete kompletní kádr," připomínal absenci Robbena, Ribéryho, Alaby, Badstubera a spol. „I já bych byl nejšťastnější, kdyby došlo k dohodě o prodloužení Guardiolovy smlouvy."

Pobavíme se u piva a kávy, reagoval Pep

„Po posledním utkání sezóně se o tom budeme před odjezdem na dovolenou bavit. U dobrého piva a dobré kávy," připustil Guardiola, že se jednání o dalším prodloužení angažmá nezdráhá.

„Nejsem tady jako nejlepší trenér na světě. Jsem tady, abych udělal, co je v mých silách a pomohl klubu a hráčům," reagoval na Beckenbauerovy komplimenty.

„Je to stejné, jako předtím v Barceloně. Jsem šťastný člověk, protože jsem vyhrál všechny trofeje a tituly, ale vyhrál jsem je proto, že mám vynikající hráče. Oni jsou klíčem úspěchů a já bych chtěl, aby byli také šťastní. Pro mě je snem být tady v Mnichově, i když vím, že ne vždy se dá všechno vyhrát," glosoval nimbus, který ho obklopuje a dělá z něho nejlepšího trenéra světa.

Reklama

Související témata: