Hlavní obsah

Při troše štěstí bylo na bod, posteskl si po boji s Bayernem český obránce

Brémy

Před kvalifikací ME v Nizozemsku obránce Theodor Gebre Selassie s úsměvem prohodil, že střet s holandskými rychlíky pro něj bude dobrou přípravou na víkendový duel s rozjetým Bayernem. Připravil se dobře, jednoznačná partie se nekonala. Brémy v sobotním utkání bundesligy s favoritem držely krok a padly jen těsně 0:1.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Brémští Theodor Gebre Selassie (vpravo) a Alejandro Galvez se snaží zastavit Artura Vidala z Bayernu.

Článek

Čekal jste, že Bayern bude dominovat víc?

Všichni zřejmě očekávali, že výsledek bude jednoznačný. Ale my jsme zvolili dobrou taktiku, kterou se nám dařilo plnit. Jen jednou jsme zaváhali a Bayern toho dokázal využít. Propadl nám na malé vápno centr a Müller dal svůj typický gól. Chtěl zakončovat z jedné, míč mu ale zůstal pod nohou, tím si ho ještě lépe zpracoval a střílel do prázdné branky.

Míč k centrujícímu Thiagovi doputoval po vaší hlavičce, kdy jste odvracel pas na zadní tyč. Neříkáte si nyní, že jste měl situaci řešit jinak?

Pochopitelně jsem si to říkal, jenže na vápno hlavičkovat nešlo, odtud by někdo mohl rovnou vystřelit a dát gól. Hrát na roh? Vždyť i z něj můžete inkasovat. Proto jsem míč jen prodloužil za sebe, kde bohužel stál soupeř, pak jsme si nepohlídali náběh. Byla to smolná situace. Ať nad tím přemýšlím jakkoli, nevím, kam jinam jsem měl míč odehrát.

Měli jste na lepší výsledek?

Za dobu, co jsem v Brémách, jsme právě teď měli největší šanci něco s Bayernem uhrát. Odolali jsme tlaku, posledních dvacet minut jsme se víc dostávali do ofenzívy, trošku jsme Bayern zatlačili. Měli jsme dvě šance, jednu stoprocentní, bohužel jsme neproměnili. Při troše štěstí jsme mohli mít bod.

Říká se, že současný Bayern nemá v lize konkurenci. Sedí to?

Hrát se s ním moc nedá, zápasy stojí strašně moc sil. Drží míč, kombinuje, vy se neustále posouváte, síly ubývají. Když pak získáte míč a máte něco vymyslet, není to úplně snadné. S ostatními týmy se dá normálně hrát, s Bayernem je to jiné, nemáte totiž balón.

Po solidním začátku soutěže přišel výsledkový sešup, porážka s Bayernem byla pátou v pořadí. Kde je příčina?

Jsme samozřejmě s úvodem bundesligy hodně nespokojení, prohrát pět zápasů po sobě je špatné. Nezvládli jsme vůbec zářijový anglický týden, tím jsme se dostali do současné složité situace. Podlehli jsme oběma nováčkům, přestože jsme byli lepší, srazily nás nešťastné góly v závěrech zápasů. Mužstvo ale máme dobré, rozhodně dost kvalitní na to, abychom se nemuseli takhle trápit.

Reklama