Hlavní obsah

Barrichello doufá ve vítězství na A1-Ringu

PRAHA

Pro první vítězství v letošním seriálu mistrovství světa vozů formule 1 si v neděli na okruhu v Rakousku chce dojet Brazilec Rubens Barrichello. Trať A1-Ring, na níž se vinou zákazu tabákové reklamy pojede Velká cena zřejmě naposledy, mu totiž sedí, což dokázal loni. STŘÍPKY Z FORMULE 1

Foto: Hoch Zwei

Brazilec Rubens Barrichello na A1-Ringu umí...

Článek

Jasně vyhrával tréninky, byl nejrychlejší v kvalifikaci a z vedoucí pozice v závodu ho odsunulo až rozhodnutí šéfů stáje Ferrari.

"Byl to kontroverzní verdikt, ale já mám tento závod rád a chci to dokázat i letos. O loňském incidentu se nemá cenu už bavit," prohlásil o loňském zrežírovaném vítězství Michaela Schumachera, který jel na druhém místě. Oba kolegové by měli svést v Rakousku tuhý boj, neboť Němec v minulé Velké ceně Španělska s novým vozem F2003-GA podruhé za sebou letos vyhrál a vrátil se po nevydařeném začátku do boje o rekordní šestý titul.

Tentokrát to bude lepší, zní od McLarenu

Na nezdar v Barceloně už zapomněli jezdci McLarenu, kteří španělský závod nedokončili. Lídr šampionátu Kimi Räikkönen ani neodstartoval, Brit David Coulthard odstoupil záhy. Finův náskok na Schumachera je tak pouze čtyři body. "Ve Španělsku se nám nevedlo, ale už jsme zapomněli. Potřebujeme body," prohlásil Räikkönen. "A1 Ring je velmi krátký a rychlý, bude se hodně předjíždět," přemítal. Jeho stájový kolega mluvil podobně. "Španělsko je za námi, tentokrát to bude mnohem lepší," slíbil Coulthard.

DALŠÍ ČECH VE FORMULI 1
JORDANJarek Janiš testovacím jezdcem

Irvine: Firman je řidič na nic

Dnes již bývalý jezdec formule 1 Eddie Irvine si v rozhovoru pro irský deník Belfast Telegraph nebral servítky se stájí Jordan. Podle pilota, který po loňské neúspěšné sezóně u Jaguaru pomýšlel na angažmá u Eddieho Jordana, disponuje tým hlavně špatným monopostem. "Vůz stáje Jordan je naprosto strašný," poznamenal na adresu monopostu s označením EJ13 i přesto, že Ital Giancarlo Fisichella s tímto vozem vyhrál karamboly poznamenanou Velkou cenu Brazílie.

Vedle auta si vzal ale na paškál i nováčka šampionátu, krajana Ralpha Firmana. "Ralph je řidič na nic," poznamenal britský jezdec. "Viděli jste jak jezdí? Naprosto bez stylu, o čemž svědčí i jeho výsledky," dodal Irvine na adresu loňského vítěze japonské série formule Nippon, který je s jedním bodem za 8. místo v Barceloně na konci průběžného pořadí šampionátu.

CO SI MYSLÍ...
SCHUMACHERRenault pro nás není konkurence

Velká cena Rakouska zřejmě na mokru

Pokud se meteorologové nemýlí, pak budou diváci o nadcházejícím víkendu svědky další "mokré" Velké ceny. Podle předpovědi by mělo ale pršet pouze v neděli, po dobu kvalifikací by mělo být pouze oblačno až zataženo.

Rosničky hlásí na pátek částečně zataženo beze srážek, teploty v noci 9, ve dne pak 18 stupňů. V sobotu opět oblačno až zataženo s teplotami kolem 7 v noci a 21 stupňů ve dne. V nedělí by se mělo počasí zhoršit, dešťové přeháňky by měly doprovázet teploty okolo 9 stupňů v noci a 19 ve dne.

Reklama

Související témata: