Hlavní obsah

Lipsko - Brémy 3:1Lipsko zůstalo i po osmém kole bundesligy bez porážky

Berlín
Aktualizováno

Fotbalisté Lipska zůstali i po osmém kole německé ligy neporaženi. Nad Brémami s Theodorem Gebre Selassiem v sestavě zvítězili i díky dvěma brankám Nabyho Keity 3:1 a v tabulce jsou na druhém místě. Na vedoucí Bayern ztrácí Lipsko dva body.

Článek

Jedenadvacetiletý záložník Keita prokázal v 42. minutě technickou zdatnost, když si poradil se třemi bránícími hráči, udělal kličku i brankáři Wiedwaldovi a z úhlu zakončil. V 74. minutě navíc po povedeném Selkeho centru přidal druhou trefu v zápase.

Na tu soupeř bryskně zareagoval, když využil přečíslení a trefil se Gnabry, který do Werderu přišel v létě z Arsenalu. V závěru se hosté snažili o zisk bodu a při standardní situaci šel k brance soupeře i Wiedwald, domácí se ale dostali do protiútoku a do prázdné branky zakončil Davie Selke, který do Lipska přestoupil loni v červenci právě z Brém.

Mohuči se proti Schalke vůbec nedaří a potvrdilo se to i dnes. V Gelsenkirchenu podlehla jasně 0:3, o což se zasloužil zejména Bin Tálib. Stal se prvním alžírským fotbalistou, který skóroval dvakrát v jednom bundesligovém zápase. Jednu branku přidal Meyer a Schalke tak po úvodních pěti prohrách nyní ze tří zápasů získalo sedm bodů.

Německá fotbalová liga - 8. kolo:
Lipsko - Brémy 3:1 (42. a 74. Keita, 90.+5 Selke - 76. Gnabry)
Schalke - Mohuč 3:0 (23. a 61. Bin Tálib, 48. Meyer)

Reklama

Související témata: