Hlavní obsah

Liberec slavil a v generálce na sezónu remizoval. Příbram hrála smírně s týmem z bundesligy

Liberec
Aktualizováno

Fotbalisté Liberce remizovali v generálce na start nové sezóny s polským Slaskem Vratislav 1:1. Za Slovan čtyři minuty po pauze srovnala jedna z letních posil Slovák Martin Koscelník. Přípravným zápasem s desátým celkem uplynulé sezóny polské ligy vyvrcholily dnešní oslavy 60 let od založení libereckého klubu. Také Příbram remizovala, a to 1:1 s bundesligovými Brémami.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Martin Koscelník z Liberce oslavuje svůj gól proti Slasku Vratislav.

Článek

Liberec nevstoupil do utkání dobře a v sedmé minutě inkasoval. Mateusz Cholewiak si zaběhl za obranu a prostřelil Hladkého. Slovan pak měl řadu šancí, ale srovnat se mu povedlo až v 49. minutě, kdy se Koscelník prosadil hlavou.

"Splnilo to moje očekávání. Jen mi bylo trochu líto, že jsme se dopustili hrubé chyby, zaspali jsme a stálo nás to i výsledek. Nebýt toho nešťastného gólu, zápas jsme mohli vyhrát," řekl novinářům liberecký trenér Zsolt Hornyák.

"Byl bych spokojenější, kdybychom vyhráli, ale mužstvo hrálo v dobrém tempu celý zápas. Kluci ze sebe vydali maximum, šli nadoraz a tak si představuji, aby zápas vypadal. Kromě našich chyb jsme soupeře do ničeho vážnějšího nepustili," dodal Hornyák.

Liberec po jeho letním příchodu prožil vydařenou přípravu. Z šesti zápasů prohrál jen ten úvodní s druholigovým Varnsdorfem a na soustředění v Rakousku zvítězil ve všech třech duelech, navíc bez inkasovaného gólu. Severočeši vstoupí do ligové sezony domácím soubojem s Karvinou.

V Liberci dnes vyvrcholily oslavy 60 let klubu. Fanoušci si mohli prohlédnout zázemí stadionu a před přípravným utkáním s Vratislaví se jim v exhibičním duelu představily výběry složené ze všech tří mistrovských týmů Slovanu z let 2002, 2006 a 2012. Nechyběli ani tehdejší trenéři Ladislav Škorpil, Vítězslav Lavička a Jaroslav Šilhavý.

Přípravná fotbalová utkání:
Slovan Liberec - Slask Vratislav 1:1 (0:1)
Branky: 49. Koscelník - 7. Cholewiak.
Sestava Liberce: Hladký - Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Mikula - Breite - Malinský (73. Nešický), Pešek (46. Oscar), Ševčík, Potočný - Mashike Sukisa (66. Pázler). Trenér: Hornyák
Viktoria Žižkov - Bohemians Praha 1905 0:0
Sestava Bohemians: Fryšták - Dostál, Bederka, Šmíd (46. Krch), Bartek - Reiter (60. Záviška), Jindřišek (60. Švec), F. Hašek, Vaníček (46. Vodháněl) - Mašek (60. Nečas), Juliš (60. Kabajev). Trenér: Martin Hašek st.
1. FK Příbram - Werder Brémy 1:1 (0:1)
Branky: 69. Matoušek - 8. Sargent.
Sestava Příbrami: Kočí - Skácel, Nitrianský, Tregler, Pecháček - Fantiš, Květ, Průcha, Matoušek, Rezek - Slepička. Trenér: Csaplár

Reklama