Hlavní obsah

Fandové Bohemky? Fantazie, libuje si Reiter. Potí se při intervalových hrách a vyhlíží Spartu

Praha

Chystá se na ligový souboj, který pro něj bude mít hodně prestižní nádech. Tahoun Bohemians 1905 Rudolf Reiter vůbec poprvé v životě nastoupí proti pražské Spartě, která ho vychovala a kde strávil krásné mládežnické časy.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Záložník Bohemians Rudolf Reiter (vlevo) v souboji s Jiřím Fleišmanem z Baníku.

Článek

„Bude to zajímavé, ale Sparta se za tu dobu strašně proměnila. Žádné hecování nebude, protože nejvíc jsem byl v kontaktu s Julišem a ten je teď u nás," usmívá se 23letý fotbalista. Na loňskou sezónu ho Letenští do Vršovic jen zapůjčili a duely s mateřským klubem sledoval pouze z hlediště. Před pár týdny však zelenobílí získali tmavovlasého borce na přestup a jeho startu tak už nic nebrání. „Jsem nabuzený a chci se ukázat. Sparta má řadu individualit. Musíme na ně dát pozor, všichni hráči kopat umějí," varuje.

Na Letné před čtyřmi a půl lety okusil přípravu s áčkem, jenže pak dlouho laboroval se zánětem achilovky a poté už šanci nedostal. V dalších sezónách hostoval v druhé lize, aby loni v létě zakotvil u Botiče. „Proti Spartě ale nic nemám. Naopak jsem jí vděčný, že jsem měl možnost řadu let trénovat na Strahově a mohl se rozvíjet," vypráví.

Ligový debut si odbyl až v Ďolíčku, kde si ho vyhlédl kouč Martin Hašek, pod nímž nastupoval ve Vlašimi. „V Bohemce jsem nadšený. Je tady neuvěřitelná parta. A fanoušci, to je úplná fantazie," rozplývá se. Krajnímu záložníkovi hodně imponují také tréninky. Klokani patří k týmům s velkým fyzickým fondem, vytrvalostní běhy v okolí tréninkového centra v Uhříněvsi však od nich nečekejte.

Tréninky s míčem mu imponují

„Absolutně všechno děláme s balónem, v letní i zimní přípravě. Jasně, když máme v pondělí pozápasový trénink, dáme si posilovnu, ale pak jdeme hned hrát," libuje si. Haškův dril zvládá dobře, navíc probíhá zábavnou formou. Oblíbené, ale zároveň dost náročné jsou zejména intervalové hry. „Na zkrácenou půlku hřiště hrajeme tři na tři třeba minutu a dvacet vteřin. Ono se to nezdá, ale tohle je opravdu velká šmakuláda."

Během jednoho roku se vypracoval mezi opory mužstva, přesto se mu v minulém ročníku často stávalo, že nevydržel na trávníku celých 90 minut a po hodině hry musel střídat. Příčina je kuriózní. „Blbě jsem se tejpoval. Aby mi nepadaly chrániče, dával jsem si tam molitanový tejp, omotal ho dalším tejpem a pak si nasadil stulpny. Nohy jsem tedy měl úplně omotané a jak vás to pne, dostanete křeč," vysvětluje Reiter.

Patří k rychlostním typům hráčů, v minulosti však obdivoval hlavně nizozemského útočníka Ruuda van Nistelrooye. „Když jsem byl malý, měl jsem v pokoji nad postelí jeho plakát. Pamatuju si, že jsem ke jménu připsal malé písmeno a, takže to byl Ruuda van Nistelrooij," směje se Reiter, jenž by v lize jednou rád dosáhl na titul.

Jak dopadne předehrávka 6. ligového kola mezi Bohemians a Spartou?
Vyhrají Bohemians
44,5 %
Zápas skončí remízou
22,2 %
Zvítězí Sparta
33,3 %
Celkem hlasovalo 1004 čtenářů.

Reklama

Související témata: