Hlavní obsah

Další příděl! Byli jsme zlomení, odevzdaní a chovali se dětsky, lamentoval Šmejkal

Teplice

Tři prohry v řadě, osm inkasovaných gólů, žádný vstřelený. Fotbalové Teplice prožívají bídné období. Naposledy podlehly v sobotu doma Slavii, která na severu Čech slavila tříbrankové vítězství. Svěřenci trenéra Daniela Šmejkala vzdorovali soupeři jen třináct minut. „Do prvního inkasovaného gólu jsme byli odhodlaní, ale Teclova trefa nás zlomila," posteskl si šéf lavičky Severočechů, které už ve středu čeká pohárový duel na hřišti Admiry.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Červenka z Teplic a Ondřej Kúdela ze Slavie.

Článek

Čím si vysvětlujete tak špatný výkon v souboji se Slavií?

Z našeho pohledu byla rozhodující první branka. Úplně nás zlomila. Do té doby jsme byli odhodlaní, ale pak se obraz hry hodně změnil. Slavia dominovala, byla dynamičtější, rychlejší. Utkání zcela ovládla a my jsme nedokázali reagovat.

Během čtrnácti dnů jste nastoupili doma nejprve proti Spartě, od které jste schytali čtyřbrankový příděl, a v sobotu proti Slavii, jež vaše konto zatížila třemi góly. Byl mezi zápasy rozdíl?

Výsledek se Spartou byl sice horší, ale ta byla mimořádně efektivní. Naše hra nebyla tak špatná. Nyní Slavia jednoznačně dominovala.

Neočekával jste, že budou vaši hráči schopní mnohem více Slavii konkurovat?

Cítil jsem, že po prvním gólu na nás padla deka. Už jsem se nedokázali zvednout. Náš výkon nebyl dobrý.

V minulém kole ve Zlíně nenastoupil stoper Král, protože byl jednat v Bordeaux o přestupu, z něhož však sešlo. Proti Slavii byl jen na lavičce náhradníků. Proč?

V tréninku pracuje dobře, ale některé branky v předešlých zápasech jsme inkasovali i po jeho chybě, byť někdy neměl potřebné štěstí. Prostě jsem se rozhodl ho nepostavit a vsadil jsem na jiné hráče. Nevyšlo to.

Chyby v obraně jsou tristní. Vaši hráči soupeře nedohrávali, nechávali jim mnoho prostoru. Existuje řešení, jak opakující se defenzivní nedostatky odstranit?

Upřímně, po utkání se Slavií není skoro co hodnotit. Bylo to jednoznačné. Inkasovali jsme po centrech ze stran, v pokutovém území jsme se chovali dětsky. Tecl při prvním gólu byl mezi čtyřmi obránci, a přesto hlavičkoval sám. Musíme si vše rozebrat a být k sobě tvrdí, ale pozitivní.

Na kontě máte pět bodů, ale poslední tři duely Teplice prohrály a v součtu inkasovaly v šesti zápasech třináct branek. Máte plán, jak mužstvo probudit?

V neděli dostali hráči volno, v pondělí se sejdeme a musíme zvednout hlavy. Sport situace, jako je ta naše, přináší. Samozřejmě jde o nepříjemný stav, ale nemůžeme být skeptičtí.

Reklama

Související témata: