Hlavní obsah

Sparta byla jeho posledním týmem. Francouzský fotbalista ukončil kariéru

Praha
Aktualizováno

Minulou středu rozvázal smlouvu ve Spartě. Čtyřiatřicetiletý fotbalista Rio Mavuba v pondělí na Twitteru ohlásil, že svou bohatou sportovní kariéru definitivně uzavřel. Podle informací francouzského deníku L´Equipe má někdejší záložník začít spolupracovat s francouzskou televizí RMC Sport.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rio Mavuba oznámil konec kariéry.

Článek
Fotogalerie

Jako kapitán dovedl fotbalisty Lille v sezóně 2010/2011 k doublu. Za francouzskou reprezentaci si zahrál i na mistrovství světa v Brazílii. Nyní Mavuba, který se narodil na moři, když jeho rodiče prchali před angolskou občanskou válkou, pověsil kopačky na hřebík.

„Vždycky mi bylo řečeno, že pro to, abych měl štěstí, musím tvrdě dřít, a tak jsem vykasal rukávy a díky mé vášni pro fotbal jsem zažil tuto krásnou cestu," napsal na sociální síti někdejší hráč Bordeaux, Villarrealu, či Lille.

Naposledy nastupoval za Spartu, kam přestoupil před rokem v rámci internacionalizace letenského klubu. Tehdy si ho vyhlédl italský stratég Stramaccioni. Na Letné ale odehrál jen 14 zápasů, přesto si angažmá v Praze pochvaloval. „Rád bych poděkoval trenérovi Stramaccionimu, že mi umožnil hrát ve Spartě. Chci poděkovat spoluhráčům a fanouškům, že mě přijali. S rodinou jsme si vaše město zamilovali. Ať vám sezóna vyjde," vzkázal před pár dny.

Mavuba zatím neprozradil, čemu se po konci aktivní kariéry bude věnovat. Dle informací francouzského deníku L´Equipe se prý dohodl s televizí RMC Sport.

Reklama