Hlavní obsah

Sparťan si zlomil kost jako suchou větev. Z havárie ve sprše má husí kůži

Praha

Jeho výkony šly pod vlivem zdravotních problémů dolů. Obránce Ondřej Zahustel kopal pod prášky a kalvárie vyvrcholila nejen operací cysty, ale navrch i zlomenou kostí. Fotbalista pražské Sparty teď pro klubovou televizi poprvé podrobně popisuje, čím si musel v poslední době projít. Z kuriózní zlomeniny má ještě dnes husí kůži...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Ondřej Zahustel (vpravo) v době, kdy měl z fotbalu radost. Spolu s ním se těší Václav Kadlec a David Lafata.

Článek

Nevymlouvá se, ale jaro dohrával pod prášky. Do ideální formy měl proto daleko.

„Trénoval jsem s bolestmi, občas musel nějaký trénink vynechat. Vždy jsem býval srandista v kabině, najednou mě všechno otravovalo, měl jsem pořád špatnou náladu. Vzpomínám, že za mnou přišel i Tomáš Rosický a ptal se, co se mnou je. Štvalo mě, že si nemůžu zatrénovat bez bolesti," vypráví Ondřej Zahustel pro SpartaTV.

Už v dětství mu objevili cystu ve stehenní kosti. S ní se dá hrát, v poslední době však začala hráče se třemi reprezentačními starty hodně bolet. Proto nastupoval pod prášky.

Operace je nutná, rozbrečel se

„Neměli jsme v tu dobu jiného pravého beka, nechtěl jsem tedy tým opustit, i když jsem věděl, že mé výkony nejsou ideální. Po prvním tréninku teď v létě ve Stromovce už noha bolela tak, že bylo jasné, že se operaci nevyhnu. Přiznám upřímně, že jsem se ve chvíli, kdy mi to došlo, rozbrečel," líčí těžké období.

Přišla však ještě větší pohroma. „Asi týden po operaci jsem si dával svou teprve druhou koupel. Když jsem o berlích šel ze sprchy, podjela mi zdravá noha a já instinktivně došlápl na operovanou. Kost to v operovaném místě nezvládla, křupla jako suchý strom..."

Hodiny po úrazu byly šílené

Zahustel měl štěstí, že mu přítelkyně zavolala záchranku. „Z toho, co se mi v koupelně přihodilo, mám pořád husí kůži. Slyšel jsem prasknout kost, málem jsem spadl a cítil, jak kost různě vyjíždí. Díkybohu, záchranka přijela do deseti minut. Ale dvě nebo tři hodiny po úrazu, než mě operovali, byly šílené."

Nejhorší snad už překonal, zase se těší na fotbal. „Teď pracuju na návratu a chci lidem ukázat, že když budu zdravý, umím podat mnohem lepší výkony."

Původně měl být mimo celý podzim, teď se zdá, že by mohl začít i dříve.

„První rentgen před třemi týdny byl velmi pozitivní, doktora překvapilo, jak se hojím. Když jsme se teď bavili o termínu, padl konec října nebo listopad. Což by bylo skvělé. Rozhodně však nechci nic uspěchat, protože už vím, že zdraví je nejdůležitější," ujišťuje Zahustel, který již dva týdny pracuje s fyzioterapeuty a kondičními trenéry.

Reklama

Související témata: