Hlavní obsah

Porazit Spartu? Obrovská fantazie, rozplývá se autor vítězné branky Zlína Beauguel

Zlín

Podzim ho zastihl ve výtečné formě. Francouzský útočník Jean-David Beauguel zařídil fotbalistům Zlína pět minut před koncem sobotního ligového zápasu se Spartou přesnou trefou hlavou vítězství 1:0 a tři body, z nichž se moravský celek radoval po předchozích čtyřech utkáních bez výhry v řadě. Po závěrečném hvizdu vypukla na zlínském stadiónu na hřišti i v zaplněném hledišti neskutečná euforie.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jean-David Beauguel ze Zlína v souboji s Costou Nhamoinesu ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

„Porazit Spartu je obrovská fantazie," rozplývá se šťastný Beauguel. „Ta klíčová situace se odehrála v mžiku. Sprintoval jsem co nejrychleji do šestnáctky pražského týmu a křížný centr propadl až ke mně. Podařilo se mi míč skvěle trefit," líčí nadšeně.

Pochválil celé mužstvo. „Podali jsme tentokrát vynikající výkon. Všichni zahráli moc dobře. A strašně mě těší, že jsem mohl takhle našemu celku pomoct. Brejkové situace mi vyhovují," libuje si šestadvacetiletý forvard.

Zatímco v minulosti Beauguel často marodil, teď se mu zranění vyhýbají. „To je pro mě strašně důležité. Mohu nastupovat zcela pravidelně. Díky tomu se cítím ve velké pohodě, proto taky často zakončuju. Za góly ale vděčím zejména přesným přihrávkám od spoluhráčů," nezapomíná autor osmi podzimních branek poděkovat zlínským parťákům.

Bílek: Mám obrovský pocit uspokojení

Kouč Fastavu Michal Bílek, který ve Spartě v minulosti strávil podstatnou část hráčské kariéry, se dočkal triumfu v roli trenéra nad svým bývalým klubem na devátý pokus. „Porazit Spartu je vždycky mimořádná událost. A nejen pro mě, ale určitě i pro všechny kluky a naše příznivce. Sparta je velký pojem a na vítězství nad ní se nezapomíná celý život. Mám obrovský pocit uspokojení," tvrdí.

Pro svoje fotbalisty našel jen slova uznání. „Bojovali ze všech sil, dřeli do úmoru," chválí Bílek. Potěšilo ho, že v závěru měli Zlíňané evidentně víc sil. „Ukázalo se, že fyzicky jsme na tom hodně dobře. Poslední půlhodinu jsme zvýšenou aktivitou dostali sparťany do značných problémů," kvituje s povděkem.

Zamlouval se mu výkon Libora Holíka. „Na nezvyklém postu ve středu zálohy si počínal velmi dobře. A výborně zahrála i celá obrana," má Bílek radost. Té nově šéfoval místo zraněného Buchty Hnaníček. „Petr Buchta má bohužel přetržené vazy v kotníku a na podzim si už nezahraje," mrzí zlínského kouče.

Reklama

Související témata: