Hlavní obsah

Slavia - Dukla 4:1Sešívaní vedou ligu a na Letnou vyrazí jako favorit. Spartě utíkají nejvíc za 77 let

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Coufal 1 : 0
21. Stoch 2 : 0
49. Olayinka 3 : 0
66. Schranz (penalta) 3 : 1
85. Stoch 4 : 1
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Vezou se na vítězné vlně. Fotbalisté pražské Slavie v dohrávce 13. kola fotbalové Fortuna ligy porazili předposlední Duklu 4:1 a vzali si od Plzně zpátky první příčku. Červenobílí teď z derby nevyjdou. Již v příštím kole nastoupí na Spartě, která na ně ztrácí sedm bodů. Poslední podzimní derby, před kterým měla Slavia vyšší náskok (10 bodů), se hrálo před 77 lety v sezóně 1941/42. Tehdy skončilo vítězstvím sešívaných v poměru 7:0...

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Slávista Vladimír Coufal se raduje z úvodního gólu proti Dukle.

Článek
Fotogalerie

Kouč Trpišovský po bodovém importu z Kodaně tentokrát nemohl dodržet pravidlo, že vítězná sestava se nemění. Bořil a Ngadeu měli disciplinární trest, Zmrhal a Tecl nebyli ani na lavičce, kam usedl kartami ohrožený Traoré. V základní sestavě se tak představili Deli, Zelený, Baluta a Olayinka.

Sešívaní sice nezačali nijak zhurta, již za dvacet minut si ovšem vypracovali uklidňující dvoubrankový náskok. První šanci ještě Matoušek v samém úvodu nevyužil, další už nazmar nepřišla.

Olayinka z křídla odcentroval a nikým neobsazený obránce Coufal z voleje prostřelil Radu. Parádní formu posledních týdnů pak potvrdil Stoch. Záložník, jehož nový český kouč Hapal láká k návratu do slovenské reprezentace, si našel odražený míč a parádně ho poslal do šibenice.

Sešívaní se brzy radovali i potřetí, Součkův gól ovšem kvůli ofsajdu neplatil. Domácí však nemuseli litovat, krotká Dukla pro ně nepředstavovala prakticky žádné nebezpečí a již do přestávky bylo o osudu zápasu rozhodnuto.

Tím spíše, že hned ve čtvrté minutě druhého dějství se míč trochu šťastně dostal k Olayinkovi a bývalý hráč Dukly pozdravil své nedávné spoluhráče nekompromisní gólovou trefou pod břevno.

Hosté se přece jen dočkali zápletky. Coufal ve vápně nakopl Miloševiče a sudí Zelinka po konzultaci s videorozhodčím nařídil penaltu, kterou Schranz proměnil. Víc ovšem Dukla nestihla. Pět minut před koncem se podruhé v utkání prosadil Stoch a podtrhl dominanci sešívaných.

Slavia vyhrála sedm z posledních osmi kol, navíc si vylepšila už tak jednostrannou bilanci s týmem z Julisky. V 17 zápasech samostatné ligy ještě s Duklou nikdy neprohrála (10 výher a 7 remíz).

Další výhrou nadšený šéf sešívaných Jaroslav Tvrdík později vystavil na svém twitterovém účtu fotografii trojice obnažených slávistických hráčů ve vířivce s komentářem: "Dárek z kabiny! Dohoda, že když vyhrají derby, koupou se v pivu!"

Tak uvidíme, čeho se ještě možná dočkáme...

Fotbalová liga - 13. kolo:
Slavia Praha - Dukla Praha 4:1 (2:0)
Branky: 21. a 85. Stoch, 14. Coufal, 49. Olayinka - 66. z pen. Schranz. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Horák. ŽK: Ostojič, Douděra (oba Dukla). Diváci: 11 108.
Slavia: Kolář - Coufal, Frydrych, Kúdela, Zelený - T. Souček, Hušbauer (69. Sýkora) - Stoch, Baluta (86. Frydrych), Olayinka - Matoušek (63. Škoda). Trenér: Trpišovský.
Dukla: Rada - Miloševič, Ostojič, Ďurica, D. Souček - Bilovský, Bezpalec, Doumbia (63. Douděra), Tetour, Podaný (46. Bezdička) - Schranz (76. Djuranovič). Trenér: Skuhravý

Reklama

Související témata: