Hlavní obsah

Olomouc - Opava 2:2Olomouc opět smazala dvougólovou ztrátu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Zapalač 0 : 1
22. Smola 0 : 2
39. Vepřek 1 : 2
89. Nešpor 2 : 2
Záznam online reportáže

Olomouc

Fotbalisté Sigmy Olomouc remizovali v sobotním utkání 14. kola nejvyšší soutěže doma s nováčkem z Opavy 2:2. Prohrávali přitom už o dvě branky, nakonec ale získali bod.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Martin Nešpor z Olomouce (vlevo) a Dominik Simerský z Opavy během ligového utkání, které nakonec skončilo remízou 2:2.

Článek

Olomouc vstoupila do zápasu aktivně, ale doplatila na chyby v rozehrávce. Nejprve zaváhal Falta a Opavu po brejku poslal do vedení v deváté minutě Zapalač. Vzápětí to mohlo být po další hrubce o dva góly, ale Kayamba sólo na brankáře Buchtu neproměnil.

Ve 22. minutě už se hosté radovali, když Smola se štěstím prostřelil Buchtu. Olomouc však ještě do přestávky snížila a v 39. minutě se o to postaral Vepřek. Po závaru před brankou se k němu odrazil míč a domácí kapitán se povedenou střelou trefil do horní rohu.

Olomouc i po přestávce držela míč, ale jako první opět zahrozila z brejku Opava. V 52. minutě utekl Smola, ale Buchta byl opět pozorný. V 67. minutě se vyznamenal i hostující gólman Šrom, který skvěle vytěsnil tvrdou střelu Lalkoviče.

Sigma v závěru soupeře přitlačila, ale Plšek hlavou nemířil přesně, Texlovu technickou střelu zastavilo břevno a Dvořákovu hlavu vyrazil Šrom. Minutu před koncem se už ale Olomouc dočkala - Vepřekův centr usměrnil do branky Nešpor. Opava si ještě mohla vzít vedení zpět, jenže Žídek z dobré pozice trefil pouze břevno.

14. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - SFC Opava 2:2 (1:2)
Branky: 39. Vepřek, 89. Nešpor - 9. Zapalač, 22. Smola. Rozhodčí: Příhoda - Kříž, Vlček. ŽK: Nešpor, Sladký, Pilař - Kayamba, Šrom, Schaffartzik, Jursa, Hrabina, Svozil. Diváci: 3512.
Olomouc: Buchta - Vepřek, Jemelka, Štěrba (30. Texl), Sladký - Falta, Dvořák, Kalvach (56. Lalkovič), Houska, Pilař (73. Plšek) - Nešpor. Trenér: Jílek.
Opava: Šrom - Žídek, Svozil, Simerský, Hrabina - Kayamba, Zavadil, Jursa (79. Janetzký), Zapalač - Kuzmanovič (56. Schaffartzik), Smola (73. Juřena). Trenér: Kopecký.

Reklama

Související témata: