Hlavní obsah

Liberec - Ml.Boleslav 1:0Famózní Šeda kouzlil, Liberec ale v závěru vystřelil výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
87. Oršula 1 : 0
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Až tři minuty před koncem dokázal Liberec přetavit velký tlak ve vytouženou branku a v dohrávce 14. kola fotbalové ligy porazil Mladou Boleslaví 1:0. Vítězný gól vstřelil střídající Filip Oršula.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Liberce se radují z gólu proti Mladé Boleslavi, který vstřelil Filip Oršula (s číslem 7).

Článek
Fotogalerie

S dvanácti trefami nejlepší ligový střelec Nikolaj Komličenko se vrátil v boleslavském dresu do Liberce, za který před dvěma lety hrál. Ale zápas byl v podstatě jen o soubojích Libereckých s gólmanem Janem Šedou. Domácí hráli, Boleslav běhala bez míče a bránila se.

Tady je chronologický výčet největších šancí modrobílých v první části.

5. minuta: Jan Pešek napřáhl z necelých 25 metrů a trefil tyč.

9. minuta: Do šance po pěkném centru Peška se dostal Rolando Aarons, jehož trenéři Slovanu postavili poprvé na hrot, jenže jeho hlavičku z hranice malého vápna Šeda vyrazil a zázračně si poradil i s následnou dorážkou Ondřeje Karafiáta.

18. minuta: Petr Ševčík trefil z více než dvaceti metrů břevno.

35. minuta: Šeda vyrazil Romanu Potočnému pokutový kop nařízený za faul Ladislava Takácse na Peška.

Jen pro představu, Mladá Boleslav vystřelila na Filipa Nguyena za prvních čtyřicet pět minut jen jednou. Hned v první minutě ho vyzkoušel z dálky Jaroslav Diviš. Rohový kop kopala jeden. Obě mužstva tak šla na pauzu za stavu 0:0.

A ani po změně stran se obraz hry o moc nezměnil. Hosté dvakrát vystřídali a poprvé vážněji zahrozili až v 58. minutě. Komličenkovi však v dobré pozici hlavička nesedla.

V 63. minutě mohl Severočechy vysvobodit střídající Jan Pázler, ale Šeda byl opět bezchybný. O tři minuty později se chytal za hlavu Ševčík, když jeho tutovou střelu zblízka Šeda za záda znovu nepustil. Nadechovat se pak začali i hosté. Ze smrtícího brejku mohl udeřit Komličenko, Nguyena přehodit nedokázal. A gólu byla Boleslav po nedorozumění v domácí obraně blízko i v 73. minutě, avšak kopala jen od rohového praporku.

Liberec vysvobodil až tři minuty před koncem střídající Filip Oršula, který do branky dorazil střelu Martina Koscelníka z pravé strany, již Šeda jen vyrazil.

Severočeši potvrdili, že na Boleslav umí. Ve vzájemných zápasech brali všechny body už po čtvrté v řadě a neinkasoval 390 minut.

Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav 1:0 (0:0)
Branka: 87. Oršula. Rozhodčí: Hrubeš - Hrabovský, Caletka - Adam (video). ŽK: Ševčík, Karafiát, Breite - Přikryl, Kateřiňák, Komličenko. Diváci: 3933.
Liberec: Ngueyn - Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Breite - Potočný (61. Pázler), Ševčík, Oscar, Pešek (80. Oršula) - Aarons (90. Mikula). Trenér: Sokoli.
M. Boleslav: Šeda - Pauschek, Hůlka, Takács, Křapka - Matějovský (46. Kateřiňák), Hubínek - Diviš (77. Novák), Přikryl, Ladra (52. Džafič) - Komličenko. Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: