Hlavní obsah

Slovácko - Liberec 0:1Slovácko v loučení s trenérem Vlachovským prohrálo s Libercem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
30. Nešický 0 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka podlehli v 15. ligovém kole na domácím trávníku Liberci 0:1. Vítěznou branku Slovanu vstřelil Aleš Nešický, domácí útočník Jan Kuchta v 81. minutě neproměnil penaltu. Slovácko hrálo naposledy pod vedením trenéra Petra Vlachovského, kterého vystřídá od neděle Martin Svědík, jenž vystoupení svých nových svěřenců sledoval z tribuny. Liberec si upevnil sedmé místo v tabulce a prodloužil úspěšnou sérii, v níž z posledních šesti kol prohrál jen jednou. Naopak Slovácko popáté za sebou doma prohrálo.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Liberce se radují z gólu.

Článek

Po vítězném duelu v Příbrami sáhl trenér Vlachovský ke dvěma změnám ve středové řadě, kde se místo Machalíka s Rezkem objevili Sadílek s Kalabiškou. V sestavě Liberce chyběl potrestaný Breite, jehož nahradil Nešický.

Úvodních dvacet minut mnoho fotbalových akcí nenabídlo. Slovácko se snažilo útočit po stranách, akcím chyběla rychlost a hlavně přesnější finální přihrávka. Liberec ve středu pole přesněji kombinoval a aktivitou v osobních soubojích komplikoval soupeři rozehrávku.

Hosté postupně získali územní převahu. Hned z první vážnější šance po chybě domácích zadáků vstřelil Slovan po půlhodině hry vedoucí branku. Po Peškově centru z levé strany volný Nešický přesnou trefou do horního růžku zaznamenal svouji první ligovou branku.

Slovácko se z herního útlumu probralo po změně stran a zvýšilo bojovnost i zrychlilo pohyb. Stejně jako v prvním poločase ale chyběl útočným akcím nápad, který by vedl k ohrožení branky soupeře. První slibnější příležitost měl až v 61. minutě střídající Kuchta, jehož střela hlavou ale mířila přímo do náruče brankáře Nguyena.

Přes trápení v útoku dostali domácí velkou šanci vyrovnat, když v 81. minutě po faulu na Kuchtu nařídil rozhodčí Rejžek penaltu. Kuchtovu nepřesnou střelu brankář Ngyuen vyrazil a hosté už těsnou výhru ubránili.

15. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - Slovan Liberec 0:1 (0:1).
Branka: 30. Nešický. Rozhodčí: Rejžek - Pelikán, Kříž. ŽK: Sadílek, Kuchta - Nešický, Aarons, Potočný. Diváci: 3674.
Slovácko: Trmal - Juroška, Krejčí, Hofmann, Reinberk - Daníček - Navrátil (72. Petr), Sadílek (56. Hellebrand), Havlík, Kalabiška - Zajíc (60. Kuchta). Trenér: Vlachovský.
Liberec: Nguyen - Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Potočný, Ševčík, Nešický (70. Oršula), Oscar, Pešek (89. Kerbr) - Aarons (84. Pázler). Trenér: Hornyák.

Reklama

Související témata: