Hlavní obsah

Třetí výhra v řadě i bez kanonýra Vaněčka. Určitě nespíme a musíme posílit, říká teplický trenér Hejkal

Teplice

Několikaměsíční tápání fotbalisté Teplic nakonec alespoň částečně vylepšili povedeným závěrem podzimní sezony. V posledních třech kolech před zimní přestávkou nastřádali plný počet devíti bodů a ožili svoje naděje na případný posun do elitní šestky. Po skalpu Liberce a výhře na Spartě, si Na Stínadlech v 19. kole Fortuna ligy poradili se Zlínem (2:1).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic Stanislav Hejkal oslavuje vítězství nad Spartou na Letné - archivní snímek.

Článek

Vítězství si cenil trenér Stanislav Hejkal. „Nebylo snadné přepnout po triumfu na pražské Letné na prosincové utkání v Krušných horách. Nejen kvůli klimatickým podmínkám, ale i z hlediska psychiky a nastavení v hlavě. Věděli jsme, že zápas na Spartě je už minulostí a bude především o nás. Proto jsem spokojen se hrou i výsledkem," dával najevo pozitivní pocity teplický kouč.

Pochvaloval si velké množství šancí v prvním poločase. „Za mého působení jsme jich předtím tolik neměli jako nyní. Škoda jen, že jsme dostali vyrovnávací gól po centru na útočníky a náběhu z druhé vlny. Po přestávce jsme se vrátili k naší hře a rezultovala z toho druhá branka. Naštěstí jsme vedení uhájili, jelikož jsme na hřiště poslali další stopery Čmovše a Hoška," líčil Hejkal.

Teplice vyhrály na Spartě i proti Zlínu bez nejlepšího střelce týmu Davida Vaněčka, který byl vykartovaný a posléze nemocný. „Bral antibiotika a nebyl k dispozici. Jindráček v útoku splnil, co jsme od něj požadovali. Tím že Vaněček odchází do Skotska, musíme jej perspektivně nahradit. Určitě nespíme a víme, že je na tom potřeba zapracovat a tým posílit, abychom byli konkurenceschopní," uvažoval teplický trenér.

Zlín prohrál potřetí v řadě

Severočeši zaznamenali úspěšnou sérii, která ale není pro Hejkala v Teplicích absolutní novinkou. „Musel bych pátrat v paměti, kdy se něco podobného povedlo, ale jen připomenu, že když jsem byl před několika lety tady asistentem, tak jsme s Nivaldem, Litsingim a dalšími hráči v sestavě měli také velmi dobré výsledky. A vzpomínám si, že jsme na Slavii vyhráli se sedmi vstřelenými góly," vybavil si Hejkal.

Jestliže v Teplicích panovala pohoda, Zlín prohrál potřetí v řadě. „Působili jsme těžkopádným dojmem, domácí byli pohyblivější," konstatoval trenér Michal Bílek, který nasadil i útočníka Beauguela, jenž odchází do Plzně a minule se psychicky necítil nastoupit právě proti ní. „To, že bych ho v Teplicích nepostavil, jsem nezvažoval. Byl jsem rozhodnutý, že do utkání půjde," prohlásil kouč poražených.

Reklama

Související témata: