Hlavní obsah

Nezmar cítí životní formu, chce ji prodat v Liberci

PRAHA

Velmi blízko má český fotbalový útočník Jan Nezmar k návratu do Slovanu Liberec, s nímž v roce 2002 oslavit český titul. "Ještě zbývá doladit drobnosti v kontraktu a absolvovat zdravotní kontrolu," říkal v pondělí odpoledne devětadvacetiletý borec, který momentálně patří slovenskému MFK Ružomberok.

Foto: ČTK/Radek Petrášek

Jan Nezmar (vpravo na archivním snímku z roku 2003) má blízko k návratu do Slovanu Liberce.

Článek

"Liberec mám v srdci, je pro mě druhým domovem. Na severu Čech mám ze svého prvního působení hodně známých. Fanoušci za mnou dokonce jezdili na Slovensko. Prostě je to pro mě speciální klub," usmíval se Nezmar.

Po třech letech odešel v létě 2003 z Liberce do Slovácka, kde hrál dvě sezóny. Pak zamířil do Ružomberoku. "Slovenskou a českou soutěž nepovažuji za příliš rozdílné, ale Liberec je ve srovnání s mým současným zaměstnavatelem o stupeň výše. Podmínky a zázemí nelze srovnávat," vykládal borec, který za Liberec odehrál 89 zápasů a vstřelil 28 branek.

"Momentálně se cítím fotbalově nejlépe během své kariéry. Doufám, že přestup už teď nic nezhatí a já svoji životní formu prodám v Liberci. Dám do toho srdce," přesvědčoval Nezmar. Liberec o jeho služby usiloval už loni v létě. "Tehdy mě však vedení Ružomberoku odmítlo uvolnit. Teď mi dali k přestupu svolení," líčil Nezmar.

Do haly se mu nechce

První kontakt proběhl už před vánočními svátky. Severočeši nebyli jediným zájemcem o služby důrazného útočníka: "Měl jsem nějakou nepříliš konkrétní nabídku z Ruska a Německa, ozval se i Zlín a ostravský Baník." Nezmar se však netají tím, že svoje ekonomické vzdělání by jednou rád uplatnil v některé funkci ve fotbalovém prostředí. "Profesionální kariéru s největší pravděpodobností uzavřu v Liberci a při jednání jsme zabrousili i na toto téma. Rád bych své znalosti uplatnil právě na severu Čech," uvedl borec, který začínal v Hlavnicích na Opavsku.

Nabitého severočeského kádru na ofenzívních postech se neleká, přestože trenér Lavička má k dispozici Holendu, Pospěcha, Blažka, Němce, Parkse či Salese. A jsou ještě na hostování v dalších klubech Radzinevičius či Dort. "Vím přesně, do čeho jdu. Liberec celou dobu svého pobytu na Slovensku sleduji velmi detailně," culil se Nezmar.

Už o víkendu by mohl hrát na turnaji Fortuna Víkend šampiónů v pražské Sazka Areně. Přihlášený je Liberec i Ružomberok. "Myslím, že nenastoupím, ať už se přestup dořeší či nikoliv. Máme za sebou týden běhání ve slovenských horách. Jít teď do haly není pro mě úplně optimální postup přípravy," pokrčil rameny nad nejistým víkendovým programem.

Reklama