Hlavní obsah

Slavia je jasným favoritem bookmakerů i sázkařů. Kolik červených dostane Baroš?

Praha

Tři, dva, jedna, start! Dvěma pátečními duely začíná jarní část fotbalové ligy. V pozici hlavního favorita na zisk titulu do ní vstupuje pražská Slavia. Sešívaní mají s kurzem okolo 1,2:1 největší důvěru u bookmakerů a jejich triumf na svém tiketu volí i přesvědčivých 60 % sázkařů. S čtyřbodovým odstupem v tabulce může na příčku nejvyšší pomýšlet ještě Plzeň (4,2:1). Ostatní týmy, včetně Sparty, už jsou podle všeho bez šance na titul.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie se radují z gólu proti Plzni. Bude platit stejný obrázek i na konci ligy...?

Článek

Titul získá Slavia, za ní skončí Plzeň a třetí příčku obsadí Sparta. Králem střelců se stane ruský kanonýr Komličenko z Mladé Boleslavi. Takové je mínění sázkových kanceláří.

„V celé historii naší společnosti od roku 1991 jsme nikdy podobně vysoký kurz na titul Sparty 150:1 nevypisovali," poukazuje Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sportovní ředitel Tomáš Rosický v zimě určil nový směr Sparty.

Otázka tedy zní jinak. Podaří se Spartě konkurenty ze Slavie a Plzně aspoň znervóznit?

„Na Letné se vyčistil vzduch. Drahé cizince střídají talentovaní odchovanci, kterým sebevědomí dodává přítomnost a rady legendy Tomáše Rosického. Tento směr je správný, uvidíme, jak se promítne v bodových ziscích," spekuluje Urbanec.

Sparta navíc čeká na další eso z rukávu, Bořka Dočkala. Bookmakeři jsou ale skeptičtí, že by do hry v této sezoně ještě zasáhl - kurz 4:1. Od nové sezony se Dočkalova stopa na Letné už jeví mnohem pravděpodobnější. Kurz, že bude kapitánem do konce roku 2019 - 2:1.

Trpišovský vyladil skvěle fungující stroj

Všem jarním očekáváním vévodí červenobílí. „Kouč Trpišovský dokázal před aktuální sezonou Slavii vyladit ve skvěle fungující stroj. V 19 duelech podzimu sešívaní nevyhráli jen třikrát, přičemž zvládli i postup v Evropské lize. Obrana byla jedna ze tří nejlepších, v produktivitě pak Stoch a spol byli naprosto dominantní, kádr navíc zůstává pohromadě, respektive posílil," vypočítává Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Ngadeu ze Slavie oslavuje gól Mladé Boleslavi.

„Plzeň si coby největší soupeř připsala úspěchy v Lize mistrů, za které ale možná trochu zaplatila herní nejistotou v lize, Viktorii se navíc nedaří příprava. Nový herní model může ‚na poslední chvíli' ještě míchat karty, na celkovém triumfu Slavie ale nic změnit nedokáže," očekává Hanák.

Situace během podzimu poměrně jasně vykrystalizovala i na druhém konci tabulky, kde se se čtyřbodovou ztrátou krčí Karviná a Dukla. Právě klub z Julisky je podle bookmakerů hlavním aspirantem na sestup (1,9:1), Slezané mají nicméně kurs jen o jednu desetinu vyšší. Z trenérů je nejohroženějším mužem příbramský Josef Csaplár (3,5:1).

Vydělat lze i na hříšnících typu Kangy

Připraveny jsou také netradiční příležitosti. U Maxi-Tipu si lze například vsadit, zda ostravský střelec Milan Baroš obdrží v základní části ligy alespoň dvě červené karty. Momentální kurz na další exces emotivního útočníka je 3,27:1. Baroš už jednu červenou kartu na svém kontě v sezoně má, a tak každý zbývající zápas Baníku může přinést šťastlivci pěkný násobek sázky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Baroš z Baníku Ostrava během utkání v Ďolíčku.

„Fanoušci na speciální příležitosti slyší a pravidelně mají úspěch sázky např. na počet vstřelených gólů vybraných střelců za sezonu či počet žlutých a červených karet u hříšníků, jako je sparťan Kanga, případně u nejlepších gólmanů počet čistých kont," říká předseda představenstva Karel Kabrna.

Pozornost se upíná na Spartu

Ostře sledovaným týmem bude v jarní části ligy pražská Sparta, která má co napravovat. O tom, jaké šance dávají bookmakeři šance Letenským v boji o titul, už bylo napsáno výše. Ale jako je to s možnou účastí Sparty v příštím ročníku evropských pohárů? Bookmakeři Chance nepochybují, že tam Letenští nebudou chybět.

"Pokud jde o titul, tak to vypadá, že ho získá Slavia, respektive to bude souboj mezi Slavii a Plzní. Další týmy do toho velmi pravděpodobně nezasáhnou," soudí Karel Brettschneider. Pohled na nabídku kurzů však napovídá, že si Letenští zahrají Evropskou ligu. Jejich start v této soutěži je nabízen v kurzu 1,01:1. Ti, co Spartě nevěří, mohou vydělat víc. Připadný nepostup "rudých" lze vsadit v kurzu 15:1.

Skoro stejnou tutovkou, jakou je start Sparty v příštím ročníku evropských pohárů, je očekávaný triumf útočníka Komličenka v soutěži prvoligových střelců. Ten jen za podzim vstřelil osmnáct gólů a podle bookmakerů Chance na to naváže i roce 2019. Kurz na to, že bude Komličenko králem střelců je nabízen v kurzu 1,09:1. "Kdo útočníkovi Mladé Boleslavi nevěří, může si vsadit, že Komličenko korunu pro krále kanonýrů nevyhraje v kurzu 6:1," upozorňuje Markéta Světlíková, tisková mluvčí společnosti.

Reklama

Související témata: