Hlavní obsah

Druhý gól olomouckých fotbalistů proti Příbrami neměl platit

Praha

Podle komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR neměl platit druhý gól Olomouce v sobotním utkání 22. ligového kola s Příbramí. Brance Tomáše Zahradníčka na konečných 2:0 ve třetí minutě nastavení předcházel faul spoluhráče Jakuba Yunise na hostujícího Jaroslava Treglera. Rozhodčí Karel Hrubeš tak udělal chybu, když branku uznal.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

David Houska z Olomouce a Martin Nový z Příbrami, ilustrační snímek.

Článek

Chyboval také sudí Ondřej Pechanec v páteční předehrávce mezi Libercem a Duklou Praha. Podle komise měl ve 43. minutě za bezbrankového stavu nařídit penaltu pro domácí za držení Radima Breiteho od hostujícího Marka Hanouska. Severočeši i přes upřený pokutový kop zvítězili 2:0.

Chyby se dopustil i Petr Ardeleanu, jenž v pondělní dohrávce mezi Slavií a Slováckem nařídil penaltu po faulu na domácího Tomáše Součka až po zhlédnutí videa. Kapitán červenobílých Milan Škoda sice v 74. minutě pokutový kop neproměnil, ale Pražané i tak pohodlně vyhráli 4:0.

Jiné situace 22. kola komise v komuniké neuvedla. Rozhodčí tak podle všeho bezchybně zvládli vyhrocený nedělní duel mezi Spartou a Ostravou i pondělní dohrávku mezi Opavou a Plzní, v níž hosté zahrávali penaltu.

Reklama