Hlavní obsah

Jihlava má smůlu. K opakování baráže nedojde

Praha
Aktualizováno

Jednalo by se o senzační dodatek sezony, ale nedojde k němu. Žádosti Jihlavy o opakování baráže o fotbalovou ligu proti Karviné kvůli chybám rozhodčích nelze vyhovět. Ligová fotbalová asociace (LFA) ve svém vyjádření zdůrazňuje, že takový postup neumožňuje soutěžní řád.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Vojtěch Smrž z Karviné a vpravo Jiří Klíma z Jihlavy v odvetném utkání baráže o účast v první fotbalové lize.

Článek

Vedení Vysočiny podalo žádost o opakování baráže proti Karviné kvůli chybám rozhodčích. Jejich potrestání považuje za neuspokojivé. Klub v prohlášení na svém webu uvedl, že Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR se snaží případ zamést pod stůl.

Ligová fotbalová asociace dostala jihlavskou žádost na stůl v pondělí večer. A během úterka oznámila, že žádosti není možné vyhovět a k opakování baráže nedojde.

"Podle soutěžního řádu je možné opakovat mistrovské utkání pouze za předpokladu předčasného ukončení zápasu z bezpečnostních nebo jiných důvodů podle pravidel fotbalu, jako jsou například povětrnostní podmínky. Soutěžní řád na druhou stranu nedává řídícímu orgánu soutěže možnost nařídit opakování jakéhokoliv zápasu na základě chybného rozhodnutí rozhodčích na hrací ploše," poukazuje LFA ve svém oficiálním stanovisku.

Jak dodává, bude na svém nejbližším zasedání ligového výboru i ligového grémia v příštím týdnu vyhodnocovat průběh uplynulého soutěžního ročníku včetně barážových utkání.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články