Hlavní obsah

Nová pravidla? Můžu dostat i červenou, vtipkoval Vrba. Připustil, že odchod Hrošovského je menší komplikace

Plzeň

Má opět nejvyšší ambice. Tentokrát je však fotbalová Plzeň před startem sezony ve větším očekávání než kdy jindy. Změn v kabině se v létě událo víc, než je v Doosan Areně zvykem. K odchodům zkušených Marka Bakoše, Daniela Koláře a Milana Petržely se po pohárových předkolech přidá záložník Patrik Hrošovský, který přestoupí do Genku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba.

Článek

Zatímco zmiňovaná trojice v uplynulém ročníku už tolik vytížená nebyla, 27letý slovenský reprezentant patří mezi klíčové opory Viktorie. Nakolik jeho odchod tým oslabí?

„Nějaká komplikace to pro nás bude. Klub dostal slušnou nabídku, o které musel přemýšlet. Na základě toho, že Patrik v Plzni odehrál spoustu sezon, zaslouží si, abychom mu vyšli vstříc," prohlásil trenér Pavel Vrba.

„Na Páťu jsem si během jara zvykl, jeho herní styl mi vyhovoval. Je škoda přijít o takového hráče, věřím ale, že ho ostatní dokážou zastoupit," doplnil stoper Jakub Brabec, kterého Plzeň právě z týmu belgického mistra v červnu vykoupila.

V Plzni září Janošek

V konkurzu na nového Hrošovského, za kterého Genk údajně zaplatil okolo 120 milionů korun, se vysoko drží překvapení přípravy Dominik Janošek. Kromě dvou branek a několika asistencí se 21letý záložník prezentoval sebevědomými výkony.

„Dominik dostane prostor, uvidíme, jak to zvládne," podotkl Vrba, který na nedávném soustředění v Rakousku seznamoval své svěřence s úpravami pravidel.

Například, že ve zdi nesmí stát útočící hráč. Novinkou je také, že hráč může od brankáře při výkopu ze země přijmout přihrávku ve vlastním pokutovém území. „A taky můžu být napomínaný nebo dostat červenou," smál se Vrba.

Západočeši vstoupí do ligy sobotním domácím utkáním s Olomoucí, kvalifikaci o Ligu mistrů rozehrají 23. července, kdy v rámci 2. předkola přivítají Olympiakos Pireus. Odveta v Řecku je na programu o týden později.

Reklama

Související témata: