Hlavní obsah

Ostrava čeká v pondělí na Spartu po delší době plné Bazaly

OSTRAVA

Fotbalovou událost jara čeká v pondělí Ostrava. Baník a Sparta uzavřou program 25. kola nejvyšší soutěže a domácí klub se těší, že atraktivní soupeř v kombinaci s úspěšnými výsledky Ostravanů by po delší době mohl slušně naplnit stadión na Bazalech.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Fanoušci ostravského Baníku

Článek

O vstupenky je mezi fanoušky také výraznější zájem než jindy. Z předprodeje zmizely už tři tisíce lístků, dalších patnáct stovek diváků má permanentky. Klub navíc ve spolupráci s regionálním deníkem připravil pro příznivce akci, ve které lze pořídit vstupenku za dvacet korun.

"Doufám, že lidi přijdou. Pro nás je to dvanáctý, třináctý hráč na hřišti. Z mistrovské sezóny víme, že taková atmosféra dostává soupeře pod tlak," řekl na čtvrteční tiskové konferenci záložník David Bystroň.

Baníku se proti Spartě doma obvykle moc nevede. Na Bazalech slavil poslední výhru 3:2 ještě před čtyřmi lety, pak přišla série tří proher. Na jaře patří oba týmy k nejlepším v soutěži.

"Favorit je ale Sparta, je první v tabulce. To pro nás může být lepší, můžeme překvapit, i když rozhodně do zápasu nepůjdeme v roli outsidera," podotkl útočník David Střihavka, který právě v pražském velkoklubu fotbalově vyrůstal. Zvláštní chvění však před utkáním necítí. "Výjimečný zápas to pro mě nebude, proti Spartě jsem už několikrát hrál," upozornil.

Desetigólový kanonýr Baníku proti Spartě ale nastoupí poprvé před ostravským publikem. "Hlavně ať to nedopadne jako na podzim v Praze," připomenul prohru 0:3. "Tam jsem si přál, abychom vyhráli a já dal gól, teď jsem mnohem skromnější a budu rád jen za to vítězství," doplnil Střihavka.

Reklama

Související témata: