Hlavní obsah

Plšek je nejlepším hráčem srpna, trenérům kraluje Trpišovský

Praha
Aktualizováno

Olomoucký záložník Jakub Plšek pálil v srpnu ostrými. Konta soupeřů zatížil během minulého měsíce hned pěti zásahy a vystřílel si tak cenu pro nejlepšího hráče měsíce fotbalové Fortuna ligy. Mezi trenéry kraloval Jindřich Trpišovský, jehož Slavia zůstává v soutěži stále jediným neporaženým týmem. Navíc bodovali Pražané i na mezinárodním poli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Plšek ze Sigmy Olomouc po remíze na Spartě.

Článek

Se šesti nasázenými góly je momentálně nejlepším kanonýrem celé soutěže. Olomoucký záložník Jakub Plšek se během srpna trefil do černého hned pětkrát.

„Jako nejlepší ligový kanonýr se popravdě necítím. Jsem rád, že dávám góly a klukům můžu pomoci k nějakým bodům. Doufám, že po reprezentační přestávce to bude pokračovat," říká skromně hráč, o něhož byl zájem v Maďarsku.

Sešívaní po osmi odehraných kolech stále nenašli přemožitele, navíc se jím povedl majstrštyk v podobě postupu do základní skupiny Ligy mistrů. Fotbalisté pražské Slavie pod vedením trenéra Jindřicha Trpišovského prožívají další skvělou sezonu.

Zakletá se tak zdá být letos pro favorita soutěže jen slezská půda, kde po bezbrankové remíze s Karvinou ztratili Pražané naposledy body s Opavou (1:1). V tabulce však s bilancí šesti výher, dvou remíz a jen dvou inkasovaných branek disponují tříbodovým náskokem na druhou Plzeň.

Reklama

Související témata: