Hlavní obsah

K Plzni a Spartě se přidají další kluby. Český ligový fotbal spouští svoji virtuální soutěž

Premier League, bundesliga, Serie A. Od října i česká fotbalová liga. Ligová fotbalová asociace se po vzoru vyspělých evropských soutěží rozhodla také vydat cestou tzv. esportu.

Foto: fcviktoria.cz

Plzeňský záložník Jan Kopic (vlevo) a Lukáš Pour, alias T9Laky se utkali v konzolové hře FIFA.

Článek

Na čtvrteční tiskové konferenci zástupci LFA oznámili start prvního ročníku DATART e:LIGY. Od října budou mít hráči z řad veřejnosti možnost bojovat v barvách svého oblíbeného klubu o trofej v oblíbené virtuální hře. K průkopníkům virtuální soutěže Plzni, Spartě, Teplicím a Bohemians 1905 se přidá zbytek tuzemské ligy.

„Ve světě je tento druh zábavy obrovský fenomén, chceme zachytit tento trend. Těší mě, že všechny kluby vyslyšely naše volání a zapojily se do odvážného projektu," řekl šéf LFA Dušan Svoboda, který věří, že projekt osloví mladou generaci. A zpopularizuje u ní samotnou fotbalovou ligu i fotbal jako takový.

Soutěž proběhne v nové hře FIFA20 výhradně na platformě Playstation 4. Odehraje se ve třech fázích. V první, která začíná 8. října, se uskuteční celkem 32 online turnajů. Do nich se může přihlásit jakákoli osoba starší 16 let. V dalších fázích budou ti nejlepší reprezentovat svoje oblíbené kluby české ligy. Soutěž vyvrcholí velkým finále 12. ledna 2020 v Praze.

Celkové prize money celého turnaje je 150 tisíc korun. Veškeré informace o novém projektu naleznete na serveru www.e-liga.cz.

Reklama

Související témata: