Hlavní obsah

Milost pro vyloučeného! Disciplinárka zareagovala na chybu rozhodčích

Praha
Aktualizováno

Výjimky existují. Vyloučení v ligovém duelu s železnou pravidelností znamená stop minimálně na jeden soutěžní zápas. Disciplinární komise však nyní zastavila řízení s fotbalistou Janem Shejbalem z Teplic po jeho vyloučení za domnělý přečin narušení řádného průběhu hry v utkání proti Opavě. Fotbalový tribunál se shodl s komisí rozhodčích, že k vyloučení vůbec dojít nemělo.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Jan Vodháněl z Bohemians a Jan Shejbal z Teplic.

Článek

Odvezli si ze Slezska zlaté tři body za výhru 1:0. Ale také dva vyloučené. Jan Shejbal dostal rovnou červenou kartu, Petr Mareš se pakoval po druhé žluté.

"Vůbec nevím, s kým budeme hrát v příštím kole se Spartou," reagoval na ztrátu dvou svých borců trenér Stanislav Hejkal.

Disciplinárka mu teď jednoho z nich vrátila do hry. Shejbal byl podle ní vyloučen neoprávněně, proto bude moci v příštím zápase hrát.

„Teplický klub se proti vyloučení ohradil a komise rozhodčích mu na svém úterním zasedání dala za pravdu," poukazuje předseda disciplinárky Richard Baček.

Videozáběry mluví jasně

"Po shlédnutí dostupných videozáběrů jsme konstatovali shodně s komisí rozhodčích, že v tomto případě nedošlo vůbec k porušení pravidel fotbalu, a tudíž nedošlo k žádnému disciplinárnímu přestupku. Došlo ke zjevné chybě rozhodčího a v takovém případě je na místě disciplinární řízení s hráčem zastavit," vysvětluje šéf komise Shejbalovo omilostnění.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Teplic Stanislav Hejkal.

Stejně disciplinárka postupovala v případu Lukáše Vaňka z Ústí nad Labem, který byl vyloučen v srpnu 2016 v utkání MOL Cupu. "Jedná se proto o jiný případ než v případě hráče Falty na podzim 2018. Tam došlo k porušení pravidel fotbalu a disciplinárnímu přestupku, který byl pouze nesprávně vyhodnocen rozhodčím v podobě nesprávného typu uděleného osobního trestu," dodává Baček.

Petr Mareš si za vyloučení nezahraje jeden zápas, stejně dopadl také Michal Petráň z Karviné. Stopku na jedno utkání za čtvrtou žlutou kartu vyfasovali Jan Rezek, Karel Soldát, Jaroslav Tregler (všichni Příbram), Petr Javorek (České Budějovice), Jan Bořil (Slavia), Karol Mondek (Opava), Petar Musa (Liberec) a Michael Junior Ugwu (Bohemians).

Reklama

Související témata: