Hlavní obsah

Zoufalý, mizerný výkon! láteřil Trpišovský. Pověrčivý kouč přispěl k obratu až z tunelu

Praha

Roli favorita splnili, před nedělní dohrávkou Plzně utíkají svému největšímu konkurentovi již o devět bodů. Přesto si fotbalisté pražské Slavie vyslechli o přestávce ligového duelu s Příbramí (3:1) od trenéra své. „Od 15. minuty byl náš výkon zoufalý, mizerný. Zachraňovali jsme zápas až ve druhé půli,“ durdí se kouč Jindřich Trpišovský. Za nepříznivého stavu 0:1 musel k obratu znovu přispět svou pověrčivostí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský během utkání s Příbramí.

Článek
Fotogalerie

Sami hráči Slavie občas prohodí, že jejich trenéři jsou rituály doslova posedlí. Jakmile se nějaký osvědčí, drží se ho tak dlouho, dokud magie funguje.

Jindřich Trpišovský je toho jasným příkladem. Jeho fóbie ze sledování exekuce pokutových kopů vlastního týmu je dobře známá. Když Tomáš Souček z penalty vyrovnal na 1:1 a zahájil tak bleskový obrat, televizní kamery odhalily, že se kouč teprve vrací na hřiště z tunelu.

„Vypadá, jako by tentokrát došel až do šatny," vtipkovali komentátoři.

Trpišovský si však vede svou. Když se na penaltu koukal, Slavia ji neproměnila. Když ne, byla využita. Od té doby si nenechá na svůj vynález sáhnout.

Aplaus jen slyší...

„Byl jsem v tunelu, na stejném místě jako vždy. Víc nechci napovídat, abych něco neporušil. Dokonce jsem přemýšlel, kde jsem přesně stál a jak jsem byl otočený minule," netají s úsměvem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Tomáš Souček vymazal z penalty vedení Příbrami.

Kouzlo je stále v platnosti. Souček proměnil a penalta zápas zlomila.

„Když něco funguje, tak všichni trenéři zachovávají tradici. Takže každou penaltu, kterou kopneme, on nevidí. Čeká buď na aplaus, nebo zklamání. Jen doufám, že bude aplaus trvat co nejdéle," uculuje se reprezentant Souček.

Reklama