Hlavní obsah

Hubník dal hattrick při šestigólové výhře Sigmy Olomouc

OLOMOUC

Čistým hattrickem v prvním poločase se blýskl útočník Michal Hubník ve středečním přípravném utkání, v kterém fotbalisté Sigmy Olomouc porazili druholigový HFK Olomouc vysoko 6:0. Hubník skóroval třikrát v rozmezí devatenácti minut, po přestávce už do hry nezasáhl.

Článek

V úvodu druhého poločasu dal svůj první gól v dresu Sigmy Brazilec Bueno. Obrana HFK pak v pokutovém území faulovala Onofreje, který z následné penalty zvýšil na 5:0. Krátce před koncem utkání dal šestou branku Janotka po patičce Buena.

"Byl jsem spokojen s poměrně velkým počtem vypracovaných šancí. Byly tam ještě individuální chyby a kazili jsme zbytečně moc přihrávek. Dopouštěli jsme se částečně taktických chyb v defenzivě a na tom musíme ještě zapracovat," řekl trenér Sigmy Martin Pulpit.

 Plzeň už má Brožíka

Fotbalisté Viktorie Plzeň prohráli v dalším přípravném utkání s gruzínským celkem FC Ameri 0:1. Přesto byl trenér Stanislav Levý spokojen, protože jeho tým podal velmi kvalitní výkon. Navíc dnes získal z Teplic natrvalo útočníka Vítězslava Brožíka, na jehož přestupu se dnes domluvili zástupci obou klubů.

Plzeňský kouč byl spokojen jak s úrovní utkání, tak také s tím, že po řadě střídání se výkon nezhoršil. "Byl to dosud nejkvalitnější zápas celé přípravy a také trenér soupeře přiznal, že to byl dosud nejvydařenější výkon jeho týmu při pobytu v Čechách," uvedl Levý.

Už před zápasem mu přivezl šéf klubu Ladislav Valášek dobrou zprávu, že může do budoucna počítat i s Brožíkem, který sice s týmem už trénoval, ale jeho přestup z Teplic vázl na mrtvém bodě. Podle Valáška se tak oba kluby vyhnuly možné arbitráži.

 Jablonec porazil Liberec

Výhrou fotbalisů Jablonce nad Libercem 2:0 skončilo dnešní přípravné utkání prvoligových severočeských rivalů. V libereckém dresu se na hřišti v Raspenavě poprvé po návratu do Slovanu představil stoper Holeňák. Do druhého poločasu nastoupil Košťál, o jehož přestupu do Sparty se stále jedná.

Do 20. minuty byl zápas vyrovnaný, poté získal Jablonec převahu a v závěru poločasu ji využil góly Stožického a Krejčího. Po změně stran měl opticky více ze hry Liberec, ale branku Špita ohrozil jen dvakrát.

Pro Liberec bylo utkání přípravou na nedělní odvetu Poháru Intertoto proti kazašskému Tobolu Kostanaj. "Vyzkoušeli jsme jinou sestavu než v Kostanaji, občas nám to drhlo v kombinaci. Zápas byl ale užitečný, ukázal nám některé slabiny, na kterých musíme zapracovat," uvedl trenér Michal Zach.

Kouč Jablonce Luboš Kozel byl spokojen s výsledkem i s přístupem svých svěřenců. "Na to, že jsme teprve v přípravě, mě potěšila kvalita v kombinacích. V druhém poločase jsme se po prostřídání dostali do defenzivy, ale cením si toho, že mužstvo se dokázalo porvat o výsledek, a že jsme udrželi čisté konto," prohlásil.

 Žižkov nestačil druholigovému Hradci

Fotbalisté Viktorie Žižkov utrpěli v přípravném duelu s druholigovým Hradcem Králové debakl 1:5. V utkání na pražském Xaverově nezvládl nováček nejvyšší soutěže především druhý poločas, v němž inkasoval hned tři branky.

Trenér Stanislav Griga, který se svým týmem v sobotu obsadil třetí místo na turnaji v Nové Včelnici, z výsledku nedělal tragédii. "Před začátkem herní přípravy je to dobrá facka pro všechny, ale nemá cenu z toho dělat nějaké závěry. Jsme stále ještě v hrubé přípravě a dnes jsme byli ve všem o krok pozadu," řekl Griga spolupracovníkovi ČTK.

Na žižkovských hráčích prý byla patrná velká únava. "Dnes hrálo jedno odpočaté mužstvo dobře a druhé unavené špatně. Hlavním záměrem zápasu však bylo dát hráčům 45 minut zápasového zatížení," dodal.

Reklama