Hlavní obsah

Žádnou facku nepotřebujeme, ujišťují šampioni povzbuzeni představením proti Barceloně

Praha

Pekelný program odstartovali fotbalisté Slavie Praha prohrou. Svěřenci trenéra Trpišovského musí zvládnout ve čtrnácti dnech pět soutěžních zápasů. Při prvním podlehli ve středu doma Barceloně v Lize mistrů (1:2). V Edenu věří, že před dalším dílem našlapaného kalendáře, jímž je nedělní ligová bitva v Plzni, nebude tým úřadujících šampionů nezdarem poznamenán.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Jan Bořil ze Slavie se raduje z gólu proti Barceloně.

Článek

„Po střetu s Barcelonou jsme odcházeli poražení, ale po neskutečném výkonu. Pochopitelně je nejlepší lék na únavu psychickou i fyzickou vítězství, ale způsob, jímž jsme se prezentovali, musí být pro hlavy hráčů povzbuzením," přemítá Zdeněk Houštecký, asistent trenéra Slavie.

„Naše sebevědomí nijak neutrpělo. Odehráli jsme výborný zápas proti nejlepším hráčům světa, s nimiž jsme předvedli otevřený fotbal," potvrzuje trenérova slova obránce Jan Bořil.

Pražané měli na odpočinek necelé čtyři dny. Následně je navíc ve středu čeká pohárové utkání v Ostravě, se stejným soupeřem se střetnou příští sobotu v lize, a pak zakončí nabitý program úterním duelem Ligy mistrů v Barceloně. „Je fakt, že po Barceloně jsme usínali až ve čtvrtek nad ránem, ale na program se určitě vymlouvat nebudeme. Nehrajeme poprvé v tak náročném režimu. Máme skvělé fyzioterapeuty, maséry a vynikající rehabilitaci," ujišťuje Bořil.

Slávisté navíc k nedělní bitvě přistupují s mimořádnou vážností. „Plzeň bereme jako evropský tým. Tudíž se chystáme, jako by šlo o další utkání na evropské scéně," tvrdí Bořil. „Už od čtvrtka jsme v šatně řešili Plzeň. Koncentrace je stejná jako na Barcelonu," přitakává útočník Stanislav Tecl, že celé čtyři dny v Edenu věnují přípravě na ligový šlágr.

Pražané míří do Štruncových sadů v prakticky stejné pozici jako v průběhu jara. I tehdy měli náskok šesti bodů. Jenže na západě Čech Pražané prohráli o dvě branky po hodně rozpačitém výkonu. Před nedělním vzájemným zápasem, byť jde teprve o první polovinu soutěže, je bodový rozestup totožný.

„Na jaře jsme dostali v Plzni facku, která nás nakopla do zbytku sezony. Nyní ale žádnou nepotřebujeme," směje se Houštecký. „Náš jarní výkon měl k ideálu daleko. Vzali jsme si z tehdejšího duelu ponaučení, protože si uvědomujeme, jak důležitý zápas nás čeká," vypráví Tecl. „Chceme tentokrát dominovat od první minuty. V průběhu jara jsme totiž první půli prohospodařili a začali hrát až po přestávce. Nic podobného se opakovat nebude. Až budeme trávník opouštět, náš náskok musí být devět bodů," potvrzuje záložník Petr Ševčík, že Pražané jsou lační po třech bodech.

Pro úřadující šampiony je varováním statistika: v posledních 11 vzájemných zápasech vždy vyhrál domácí tým. Plzeň navíc doma nepodlehla Slavii od května 2013 a doma prohrála jediný z posledních 29 ligových zápasů.

Reklama