Hlavní obsah

Sparta je outsiderem koncovek. Inspiruje ji slavné Rosického sólo?

Praha

Zase přišli o výhru na poslední chvíli. Fotbalisté pražské Sparty mohli poprvé v sezoně zvítězit ve dvou po sobě následujících zápasech. Jenže gól inkasovaný minutu před koncem duelu v Teplicích jim radost pokazil. Pokud jde o koncovky zápasů, Letenští jsou v poslední době nejhorší z celé ligy. Možnost k nápravě mají v dnešním derby s Bohemians Praha 1905.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek ze Sparty a Kamil Vacek z Bohemians.

Článek

Strach o výhru snad nejlépe ilustruje jejich křehkost a nepohodu posledních let.

Server csfotbal.cz přišel se statistikou, podle níž Sparta v Teplicích již podvanácté za poslední tři ligové sezony přišla o nějaký bodový zisk v závěrečných pěti minutách (86.+) zápasu.

Letenští jsou v daném srovnání nejhorší v celé soutěži. Jen pro zajímavost, Slavia nezvládla ve shodném období koncovku třikrát a Plzeň dokonce jen dvakrát.

Inspiraci, jak se zachovat v závěru, sparťané mají na očích. Den před pražským derby UEFA na svých stránkách připomněla, že přesně před 19 lety předvedl Tomáš Rosický své skvělé sólo na Arsenalu v utkání Ligy mistrů.

Sice svým gólem jen upravil na konečných 4:2 pro Kanonýry, ale běžel již 90. minuta, takže lahůdka současného sportovního ředitele Sparty může být příkladem, jak si v koncovkách zápasů počínat.

Mladého sparťana si tehdy všiml trenér Arséne Wenger a parádní akce přispěla k tomu, že ho Arsenal později na dlouhých deset let angažoval...

Vítězná série stále nepřichází

Sparta má každopádně před derby svých starostí dost. Letenští jsou v tabulce až sedmí. S vršovickým protivníkem neprohráli osmnáct let, ale tři z posledních čtyř ligových zápasů skončily remízou. Klokani minule při obnovené premiéře trenéra Luďka Klusáčka zdolali Opavu 1:0 a patří jim 11. příčka.

„Zatím se nám nedaří nějaká vítězná série a jsme naštvaní, protože obzvlášť poslední utkání v Teplicích jsme měli vyhrát. Řešíme to, ještě musíme udělat spoustu věcí líp. Musíme asi ještě víc zamakat, abychom sérii konečně udělali," zdůrazňuje pro klubovou televizi asistent trenéra Jiří Saňák.

Na Spartě se začne hrát v 17:00, online reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: