Hlavní obsah

Slávistický záložník Švento jede na testy do Anglie

PRAHA

Slávistický záložník Dušan Švento dnes odcestoval na zkoušku do celku nováčka nejvyšší anglické fotbalové soutěže Derby County. Pražské mužstvo opustil slovenský reprezentant na soustředění v Německu a o víkendu absolvuje na ostrovech testy. ČTK to řekl tiskový mluvčí klubu Ondřej Zlámal.

Článek

O jednadvacetiletého Šventa projevily zájem i další kluby. Mluví se o týmech z Francie a Španělska, ale také z Německa, avšak jednání s Derby County je prý zatím nejkonkrétnější. Švento má ve Slavii smlouvu ještě na jeden rok a jeho prodejem by mohlo vedení Slavie vyřešit finanční problémy.

"Zůstávám nohama na zemi, nic není jisté. Samozřejmě anglická liga by mě hodně lákala, rozhodně bych si ji chtěl zkusit. Do Anglie jedu na pár dnů, ale ne s tím, že jedu podepsat smlouvu. Napřed musím trenéra přesvědčit na hřišti," uvedl Švento.

Slovenský fotbalista přišel do Slavie před dvěma lety z Ružomberku a rychle si vybojoval místo v základní sestavě trenéra Karla Jarolíma. Před rokem odehrál první reprezentační zápas za Slovensko, celkem již nastoupil k deseti. V české lize startoval v 52 zápasech a vstřelil jeden gól. Při své první sezoně ve Slavii byl vyhlášen nejlepším cizincem ligy, v nedávno skončeném ročníku skončil na druhém místě.

Reklama

Související témata: