Hlavní obsah

Žůrek: O záchranu už hrát nechceme

Útočník Zlína Libor Žůrek nehodlá hrát v nadcházející sezóně o záchranu a chce bojovat o střed tabulky. K tomuto cíli by měla valašskému klubu pomoci i náročná letní příprava, avšak výsledky přípravných zápasů tomu mnoho neodpovídají. Vedení klubu si od posily z Ostravy slibuje vylepšení střelecké bilance.

Článek

Jak odhadujete ambice Zlína v nadcházejícím ročníku nejvyšší soutěže?

Očekávám, že liga bude znovu hodně vyrovnaná. My už ale rozhodně nechceme hrát o záchranu, měli bychom se pohybovat co nejblíž středu tabulky.

Byla letní příprava náročná?

Musím konstatovat, že tvrdší jsem za sedm let v Ostravě nezažil. Mnohem víc jsme běhali do kopců. Bylo to náročné, ale jsem si dobře vědom, že z nabyté fyzické kondice budeme těžit celý podzim. Potřebujeme zvládnout úvodní zápasy, abychom nabrali sebevědomí.

Výsledky Zlína v přípravných utkáních ovšem nebyly příliš oslnivé...

Je to bohužel tak. Stříleli jsme v nich málo gólů, protože nám vázla finální přihrávka. Doufám, že v lize to bude lepší.

Počítáte s tím, že se od vás očekávají góly?

Chtěl bych se prosadit střelecky. Vážím si důvěry vedení klubu i trenéra Hoftycha a budu jim chtít dokázat, že mě nekupovali nadarmo. Lhal bych, kdybych tvrdil, že nestojím o místo v základní jedenáctce. Pokud mě ale kouč postaví na poslední čtvrthodinu a já dám vítězný gól, určitě se za to zlobit nebudu.

Máte na to nějaký recept?

Jestliže se chci dostávat do šancí, musím se na hrotu pohybovat na hraně ofsajdového postavení. Třikrát se soupeři povede vystavit mě do postavení mimo hru, ale počtvrté už mu to třeba nevyjde.

Reklama

Související témata: