Hlavní obsah

Plavšič nastoupil po měsíci a hned dal gól, pak litoval pokaženého výročí

Praha

České Budějovice zaznamenaly na Spartě pouze tři střely na branku, všechny však skončily v síti. Letenští fotbalisté tak podruhé v řadě remizovali a po víkendových zápasech se mohou ligovou tabulkou propadnout zpět do prostřední skupiny. Sparta třikrát prohrávala, vždy však dokázala vyrovnat, a dokonce mohla v závěru strhnout vítězství na svou stranu. Po delší době nastoupil Srdjan Plavšič, který hned po svém návratu dokázal vyrovnat skóre na 2:2, po zápase však litoval pokažených narozenin svého klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Benjamin Čolič z Českých Budějovic a Srdjan Plavšič ze Sparty.

Článek
Fotogalerie

Ztratili jste doma dva body, je to velké zklamání?

Pro nás to byl těžký zápas, ale všichni jsme věřili, že ho můžeme zvládnout a oslavit výročí založení klubu. Dát lidem dárek. Bohužel se to nepodařilo.

Když jste se dostal na hřiště, hned se vám podařilo vyrovnat skóre. Překvapil jste brankáře soupeře střelou na bližší tyč.

Viděl jsem Martina Frýdka, že mi nabíhá za zády a hráč šel s ním. Já zůstal trochu sám, tak jsem vystřelil a byl z toho gól.

Čím si vysvětlujete tři inkasované branky po individuálních chybách?

Samozřejmě, že chyby se stávají, nikdo je určitě neudělal naschvál. Fotbal je o chybách, my na to musíme zapomenout a jít dál.

Třikrát jste museli dotahovat, jak těžké bylo se vždy zvednout?

Hodně těžké, ale my jsme chtěli dát ještě o gól víc a vyhrát. Vždycky, když jsme vyrovnali, tak jsme pak museli zase dotahovat, ale věřil jsem, že můžeme dát ještě o branku víc, bohužel už nebyl čas.

Nebyl to váš první bláznivý zápas, s Olomoucí nebo v Mladé Boleslavi byly podobné. Čím to, že dopředu tým šlape, ale dostáváte tolik branek?

Nevím, proč dostáváme tolik branek, bohužel chyby se stávají.

Výsledek vás asi nepotěší, ale odehrál jste osobně jeden z nejlepších zápasů ve Spartě?

Možná jeden z nejlepších. Nastoupil jsem po delší době. Byl jsem zraněný od zápasu v Teplicích, měl jsem problém s žebrem. Proti Budějovicím jsem nastoupil na půl hodiny a myslím, že mi gól může pomoct.

Reklama

Související témata: