Hlavní obsah

Někdy to tak vyjde, říká o štěstí v Liberci ´Klokan´ Rada

Ostřílený stoper staronového účastníka nejvyšší fotbalové ligy Bohemians 1905 Karel Rada si po remíze v Liberci liboval, že z nezkušeného mužstva spadla tíha nutnosti prvního bodového zisku. On sám při remíze 0:0 málem překonal jak brankáře soupeře, tak toho svého. V obou případech se míči z jeho hlavy postavila do cesty tyč. "Bod je pro nás obrovské povzbuzení do dalšího zápasu proti Olomouci," okomentoval dohrávku druhého kola Gambrinus ligy Rada.

Článek

Dvakrát jste v utkání orazítkoval brankovou konstrukci...

Při situaci před naší bránou šel balón za mě, takže jsem to chtěl jenom líznout mimo bránu. Měl jsem štěstí, že to šlo od tyče ven. Ta druhá hlavička byla naopak smůla pro mě, už jsem to viděl v bráně, ale šlo to také jen do tyče.

Nebojíte se, že jste si v tomto utkání vybrali štěstí na dlouho dopředu, třikrát vás od pohromy zachránila dobře postavená tyč...

Štěstí je při fotbale potřeba a my jej tentokrát prostě měli. V dalším zápase doma se budeme muset snažit zaměstnat soupeře víc, abychom ho opět nepokoušeli.

Vzpomenete si, zda jste v kariéře takovou náklonnost štěstěny zažil?

Ta první tyč ani nebyla jejich, takže dali vlastně jen dvě. Někdy to tak prostě vyjde.

V první půli jste odehráli s domácím favoritem vyrovnanou partii, v té druhé jste ale už s vypětím všech sil hájili remízu, čím to?

Nezvládli jsme začátek druhé půle, neudrželi jsme balón a byli pod neustálým tlakem. Nechali jsme se zbytečně zatlačit, měli jsme být daleko aktivnější.

Nakolik si bodu od Nisy ceníte?

Znamená pro nás hodně. Po návratu do ligy je to náš první zisk a zároveň obrovské povzbuzení do dalšího zápasu doma proti Olomouci.

Který ze dvou zápasů nové sezóny se vašemu týmu vydařil lépe?

Asi tenhle druhý, protože v prvním zápase nás provázela určitá nervozita. Hodně hráčů v lize ještě nehrálo a nevěděli, co od toho mají očekávat. Proti Liberci jsme už byli rozehranější.

Kdo byl podle vás v ofenzivě nebezpečnější, Baník, nebo Slovan?

Pro mě určitě Liberec, který si vytvořil soustavný tlak. Ostravští na našem hřišti dobře bránili a pak vyráželi do rychlých brejků, což praktikovali zejména po vstřelené brance. Liberec se naproti tomu stále tlačil dopředu.

Jak hodnotíte dosavadní průběh nové sezóny?

Fotbal by se měl hrát hlavně pro lidi, jsem tedy rád, že je z jejich strany zájem. Zatím se liga jeví velice zajímavě, je plná nečekaných výsledků a vítězství hostujících týmů. Je dobře, že budou boje vyrovnané a každý může překvapit. Po dvou kolech je ale příliš brzy něco hodnotit, vše se bude teprve vyvíjet.

Reklama