Hlavní obsah

Teplický expres ještě neprohrál a je v čele ligy

TEPLICE

Kouzelná proměna během léta vynesla fotbalisty Teplic do závratných výšin. Severočeši pod novým trenérem Petrem Radou jedou jako expres. Po čtyřech kolech mají plný počet bodů a vedou ligu! „Je to pohádka. Takový start nikdo v klubu nečekal. Ale nesmíme to přeceňovat. Jsou odehrána teprve čtyři kola,“ komentoval famózní teplický rozjezd Jiří Sabou, autor jedné teplické branky do sítě Liberce v pondělní bitvě.

Článek

„Vezeme se na vlně euforie, ale není to jen náhoda. Hrajeme vážně fotbal, žádnou nakopávanou. Dáváme si míč po zemi. Myslím, že je to celkem pěkná podívaná,“ přemítal Martin Fenin, druhý ze střelců severočeského derby.

Teplice postupně vyhrály v Kladně, porazily Jablonec, vyloupily Most a zválcovaly Liberec. „Chtěli jsme hlavně potvrdit vítězství z Mostu, aby nevyšla naše snaha naprázdno,“ vykládal Sabou, když si vychutnal společnou děkovačku před zaplněnými tribunami.

„Hrajeme útočně. Stejným způsobem chceme pokračovat dál a pokusit se udržet na špici ligy. Ale nestavíme si vzdušné zámky,“ vyprávěl Sabou. „Mě těší, že předvádíme kombinační hru. Proti Liberci jsme po přestávce ukázali několik akcí evropské kvality,“ těšilo teplického trenéra Petra Radu.

Z mužstva čiší touha vyhrávat 

Jestli budou jeho svěřenci nyní pod větším tlakem, absolutně neřeší. „Pro mě teď postavení v tabulce není rozhodující. V přípravě jsme neprohráli a tam bylo vidět, že v kádru jsou fotbalisté. Teď tohle potvrzujeme a kluci mají velkou radost ze hry i z výsledků. Čiší z nich touha vyhrávat,“ rozplýval se Rada.

Ale žádnou speciální odměnu pro svěřence za skvělý rozjezd nechystá. „Největší pochvalou pro kluky přece je, že jim lidé fandí,“ usmíval se trenér prvního týmu tabulky, jehož vedení se rozhodlo podat podnět disciplinární komisi za zákrok libereckého Jana Nezmara na Koukala.

„Obrátíme se na disciplinární komisi. Nezmar ztratil nervy a my máme hráče pro podzim mimo hru,“ uvedl prezident teplického klubu František Hrdlička.

Reklama

Související témata: