Hlavní obsah

Straka: Hráči mi musejí říct, proč byli po hodině hry mrtví

František Straka si v nedělním zápase 5. kola Gambrinus ligy odbyl premiéru na lavičce Českých Budějovic v duelu proti Mladé Boleslavi. S bodem, který zařídil v nastavení domácí kapitán Horejš, byl nakonec spokojen. Stejně jako s přístupem svých hráčů. Na jeho svěřence ale čeká nepříjemné vysvětlování, proč byli od šedesáté minuty tolik vyčerpaní.

Článek

Jste spokojen s bodem?

Nakonec ano. Za bojovnost a nasazení jsme si ho zasloužili. Kdybychom dali v první půli na 2:0, asi by zápas vypadal jinak. Po změně stran jsme věděli, že Mladá Boleslav bude chtít vyhrát. Od 60. minuty jsme ale byli mrtví, u všeho pozdě, proto jsme inkasovali. Pořád jsem ale hráče burcoval a vyplatilo se to, stejně jako změna rozestavení. Dokázali jsme vyrovnat. Hráčům musím za nasazení poděkovat.

Takže jim nic nevytknete...

Ale ano. Budu se jich ptát, právě na tu fázi od 60. minuty. A budu chtít slyšet upřímnou odpověď. Hráči mi musí říct, proč byli po hodině hry mrtví. Od toho se také odvinou události příštích dnů.

Vám zatím všechny premiéry vyšly. Ze čtyř jste ani jednu neprohrál. Nebál jste se, že to může přijít právě dnes?

To je asi dané. Ten nahoře ví, co dělá. Může se ale stát, že jednou při svojí premiéře prohraji.

Budete chtít po vedení klubu posily?

To víte, že tuhle otázku Karlovi Poborskému položím. Ono to je ale o penězích. My nejsme Mladá Boleslav, tam si trenér řekne, ukáže na hráče a má ho. Nevím, jestli vůbec bude možné, aby někdo nový přišel.

S hráči jste byl čtvrtý den, jaký obrázek jste si o nich udělal?

My tu nemáme takové individuality, jako má třeba Mladá Boleslav, ale její cíle jsou také jinde, než naše. Máme tu hráče, kteří mají srdíčko, chtějí se zlepšovat, makají. To je pozitivní. Naším cílem je mužstvo především v nejvyšší soutěži stabilizovat.

Udělal jste v sestavě velkou změnu, nehrál kapitán týmu Vozábal. Vy sním nepočítáte?

Právě naopak! Jenže on si poranil krční páteř, pak měl velké střevní potíže. Cítil se zesláblý, nemohl hrát. Chtěl být ale s mužstvem, proto byl na lavičce, je to správný přístup od kapitána. Počítám s ním a pokud to půjde, bude hrát už v týdnu domácí pohár.

Jaký program máte na reprezentační přestávku?

Dát se dohromady, potrénovat. Určitě už budeme myslet na další zápas s Kladnem.

Připravíte hráčům nějaké motivační libůstky, jako byly například tatarské bifteky ve Spartě?

Když se něco opakuje, není to už ono. Něco vymyslím, ale to si nechám jako překvapení.

Reklama

Související témata: